Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Zorlu ekonomik koşullarda arkadaşlarımızın yanında olacağız

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile sendikalar arasında personel maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla, daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesine ek yapılan protokol için tören gerçekleştirildi. Törenin ardından Başkan Yavaş'tan açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Zorlu ekonomik koşullarda arkadaşlarımızın yanında olacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama! Zorlu ekonomik koşullarda arkadaşlarımızın yanında olacağız - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile 5 farklı iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar arasında personel maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla, daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesine ek yapılan protokol için tören gerçekleştirildi.

Personelin davul ve zurna eşliğindeki sloganlarıyla karşıladığı Mansur Yavaş, personelin maaşında yüzde 20 ila 68 oranında artış gerçekleştirildiğini belirterek “Ekonomideki bu kötü süreç devam ederse, hiçbir mesai arkadaşımızı ekonomik olarak ezdirmeyecek ve zamana bağlı kalmaksızın durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bunu da buradan açıkça ilan ediyoruz” dedi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

ABB VE SENDİKALAR ARASINDA MAAŞ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ABB ve 5 farklı iş kolunda faaliyet gösteren Belediye-İş, Demiryol-İş, Tezkoop-İş, Güvenlik-İş ve Öz Gıda-İş sendikaları arasında daha önce imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne (TİS) ek olarak yapılan protokol için imza töreni gerçekleştirildi.

ekran-goruntusu-2023-08-08-114635.png

İmza töreni öncesinde belediye önünde toplanan personelin davul ve zurna eşliğinde sloganlarla karşıladığı ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasında; geçmiş yıllarda personelin işsizlik tehdidiyle siyasi parti mitingine, maçlara götürüldüğünü, doğum iznindeki kadın personelin zorla çağırıldığını hatırlattı. Yavaş, “İşte biz, bu insanlık onuruna aykırı sistemi ortadan kaldıracağımızı vadetmiştik. Personeli mesai arkadaşı gibi göreceğimizi, onları ailemizden kabul edeceğimizi yüksek bir sesle söylemiştik.” dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-08-114629.png

5 farklı iş kolunda faaliyet gösteren sendika temsilcileriyle ek iyileştirme protokolünü imzaladıklarını belirten ABB Başkanı Yavaş, “Mesai arkadaşlarımızın maaşlarında yüzde 20 ila yüzde 68 oranında artış gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

MESAİ ARKADAŞLARINI ENFLASYONA EZDİRMEYECEKLERİNİ AÇIKLADI

ABB Başkanı Yavaş, “Tüm bunlara ve TİS belli olmasına rağmen, hiçbir zorunluluğumuz olmadığı halde mesai arkadaşlarımızı bu şartlarda ekonomik olarak ezdiremezdik. Bu bakımdan, temmuz ayından geçerli olmak üzere tamamı enflasyon oranının üzerinde ve önemli ölçüde artış yapılmasına karar verdik. 2024 yılının Ocak ayında TİS gereği yapılacak olan yüzde 40’lık artış, bu son artışın üzerine ek olarak yansıtılacaktır.

ekran-goruntusu-2023-08-08-114618.png

Ancak, ekonomideki bu kötü süreç devam ederse, hiçbir mesai arkadaşımızı ekonomik olarak ezdirmeyecek ve zamana bağlı kalmaksızın durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bunu da buradan açıkça ilan ediyoruz.” bilgilerine yer verdi. ABB Başkanı Yavaş'ın açıklamalarına dair kesitler de resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

BAŞKAN YAVAŞ'TAN TWİTTER PAYLAŞIMI

ABB Başkanı Yavaş'ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ''Biz büyük bir aileyiz. Toplu iş sözleşmesi önceden yapılmasına rağmen çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde ek zam yaptık.

ekran-goruntusu-2023-08-08-114642.png

Pandemide, depremde, afette ve her şartta başarı hikayesini birlikte yazdığımız çalışanlarımızın zorlu ekonomik koşullarda yanında olmaya devam edeceğiz.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER