Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP'ın açılışında konuşuyor

Cumhuriyetin 100'ncü yılında Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanını başkente kazandırmak için BAKAP projesini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi heyecan yarattı. Başkan Yavaş, açılışta son dakika açıklamalar yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP'ın açılışında konuşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) şeffaf, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın liderliğinde kente yeni yatırımlar kazandırılırken Cumhuriyetin 100'ncü yılında Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanını ''Bozkırda yeşilin hikayesini yazmaya devam ediyoruz.'' sloganı ile kente kazandırdı. ABB, Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’ndeki atıl araziye kurulan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Dinlenme Alanı'nı Ankara halkına 16 Eylül Cumartesi günü yatığı açılışla buluşturdu.

BAKAP'ın açılışında kürsüde yer alan ABB Başkanı Yavaş, sahnede ziyaretçilere seslendi. Önemli bir konuşmaya yer veren ABB Başkanı Yavaş'ın alanla ilgili anlattıkları dikkati çekerken eşi de kürsüdeki yerini aldı. Haberankara.com ekibi olarak açılışı sahadan takip etmeye devam ediyoruz. ABB Başkanı Yavaş'ın kürsüdeki konuşmasından detayları konu başlıkları ile derledik.

ABB BAŞKANI YAVAŞ BBAKAP AÇILIŞINDA KONUŞUYOR

ABB Başkanı Yavaş'ın katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında öne çıkan konu başlıkları şöyle;

''Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı Başkent Ankara Kalkınma Projesi’nin açılışına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Şu anda açılışını yaptığımız alan tam 3,5 milyon metrekare. Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı. Cumhuriyetimizin 100. yılında, önümüzdeki yüzyıllara miras kalacağına inandığımız bu dev projeyi Ankara’ya armağan etmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz.

ekran-goruntusu-2023-09-16-203031.png

Birkaç yıl öncesine kadar çorak ve işlevsiz bir yerken şu anda bu alan içerisinde 39 km yürüyüş yolu, 19 km bisiklet yolu, 45 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare lavanta bahçesi, 17.500 adet meyve ağacı, tarım alanları, ekolojik göl, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, aromatik bitkiler bahçesi ve spor alanları var.

Yine bu alan içerisinde 3 adet ekolojik göl, 160 bin metrekare çim alan, 25 bin adet boylu süs ağacı, 2 milyon 200 bin adet peyzaj bitkisi, belediyemizin işlettiği kafeteryalar, seralar, üretim bahçeleri, karavan parkı var.

Aslında BAKAP’ın hikayesi ve kentimize katkısı daha açılışı gerçekleştirilmeden önce başladı. Burada yaklaşık 3 yıldır yem bitkisi, buğday, arpa, çavdar, yulaf, domates, biber, patlıcan, çeşitli meyveler gibi birçok kalemde üretim yaptık. Buradan elde edilen ürünlerin bir kısmını zorlu ekonomik koşullarda kendilerine katkı olsun diye sosyal yardım alan ailelerimize ilettik. Bir kısmını ise küçük aile işletmeleri olan çiftçilerimize, bütçelerine katkı sunmak ve üretime teşvik için hibe ettik. Onlar üretti, Ankara kazandı.'' dedi.

''HER HAFTA SONU ON BİNLERCE BAŞKENTLİ BURAYA AİLELERİYLE VE SEVDİKLERİYLE GELECEK''

ABB Başkanı Yavaş, açılıştaki konuşmasında BAKAP ile ilgili olarak ''BAKAP sadece köyde yaşayan hemşehrilerimizin değil, kentli hemşehrilerimizin de tarımla tanışmasını sağlayacak. Buraya karavan kamp alanı kuruyoruz. Aynı zamanda kısa süre içerisinde hizmete açacağımız bungalov evlerde baba-çocuk kampı, anne-çocuk kampı gibi faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yabancı dil eğitim kamplarında çocuklarımızın bir yandan İngilizce eğitimlerini verirken bir yandan da yerinde tarımla buluşmalarını sağlayacağız.

ekran-goruntusu-2023-09-16-203119.png

Her hafta sonu on binlerce başkentli buraya aileleriyle ve sevdikleriyle gelecek; doğa ile iç içe keyifli vakit geçirecek. Evlatlarımızın ayağı toprağa değecek, hemşehrilerimiz mevsimi geldiğinde dut, kiraz, elma ve çeşitli meyveleri dalından koparıp yiyecek.'' ifadelerine yer verdi.

'' BEREKET VE HUZUR, ŞU ANDA TÜM GERÇEKLİĞİYLE TAM OLARAK BURADADIR''

Alandaki ziyaretçilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren ABB Başkanı Yavaş, ''Değerli hemşehrilerim, Seçimlerden önce Ankara’daki en büyük vaadimizin bereket ve huzur olduğunu söylemiştik. Biz bunu söylerken, karşımıza yine betonları, hayali işleri, uçuk-kaçık projeleri getirmişlerdi. Bereket ve huzuru yok sayarak gözle görülmeyen, soyut kavramlar olarak nitelendirmişlerdi.

Oysaki bereket ve huzur gönül gözüyle görülebilen, hakikati barındıran, özbeöz somut kavramlardır. İşte bereket ve huzur, şu anda yanı başımızdadır. Bereket ve huzur, şu anda apaçık sizlerin arasındadır. Bereket ve huzur, şu anda tüm gerçekliğiyle tam olarak buradadır.

Çünkü burada insan var… Burada mutluluk var… Burada huzur var… Burada sizler varsınız…

Asıl soyut olan şey; o hayali, o çöp, o beton ve o plastik dolu projeleridir.'' dedi.

Konuşmasına devam eden ABB Başkanı Yavaş'ın yerel seçimlerdeki adaylık açıklaması da dikkati çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER