Başkent Ankara'nın sahip çıkılması gereken köklü bir tarihi bulunuyor. Bu tarihin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar sürerken Ankara'daki iki tarihi miras için hareketli günler başladı. Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad kentinde düzenlenen 45'nci UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla Ankara Ahi Şerefeddin (Arslanhane) Camisi Dünya Mirası ilan edildi.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Gordion Antik Kenti'nin ardından Arslanhane Camisi'nin de UNESCO Dünya Mirasları arasına alınmasını değerlendirdi.
ANKARA'DA İKİ KÜLTÜREL MİRAS UNESCO LİSTESİ'NE GİRMEYİ BAŞARDI
Arslanhane Camisi'nin UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmesi ile beraber ABB Başkanı Yavaş'tan açıklama geldi. ABB tarafından yapılan açıklamada Altındağ ilçesi Ulus bölgesinde bulunan ve yapımı 13'üncü yüzyıla dayanan ahşap malzeme ve desteklerden oluşan Arslanhane Camisi'nin listeye Ankara'dan giren ikinci kültür hazinesi olduğu aktarıldı. Ankara Kalesi'nin güney ucunda bulunan ve 13'üncü yüzyılda inşa edilen Ahi Şerafeddin veya halk arasında bilinen adıyla Arslanhane Camisi'nin, Anadolu Selçuklu döneminin içi ahşap direkli camileri arasında yer aldığı kaydedildi.
Öte yandan yapılan açıklamada Caminin kuzeydoğusunda yer alan Ahi Şerafeddin Türbesi'nin dış duvarında bulunan aslan heykelinden dolayı "Arslanhane" adıyla anılan caminin, 2018'den bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığı aktarıldı.
''İKİ SEVİNDİRİCİ HABER ART ARDA''
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İki sevindirici haber art arda. Gordion Antik Kenti'nin ardından Arslanhane Camisi de UNESCO Dünya Mirasları'nın arasında.
Ceviz ağacının sütunlarını taşıdığı 800 yıllık tarihi camimiz, başkentimizin tarih ve turizm atılımı ile birlikte kentimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak." ifadelerine yer verdi.
Haberankara.com