Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan kritik açıklama! 30 milyon insanın sağlığıyla oynanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tatlar Atıksu Artıma Tesisi'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Ankaralılar için büyük bir önem taşıyan atıksu tesisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yavaş, kritik bir konuya da değindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan kritik açıklama! 30 milyon insanın sağlığıyla oynanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kentin acil ihtiyaçları arasında yer alan Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite yetersizliği ve dış finansman taleplerine ilişkin bilgilendirme yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi. ABB Başkanı Yavaş'ın basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu ve meclis üyeleri katıldı.

ABB Başkanı Yavaş, Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin yetersiz olduğunu ilettiği toplantıda Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok kentin çevre felaketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasına rağmen proje bazlı kredi taleplerinin ABB Meclisi’nde reddedildiğini daha sonra da veto üzerine ertelendiğini dile getiren ABB Başkanı Yavaş, kritik bir açıklamaya yer verdi.

beh-1462.jpg

''MANSUR YAVAŞ’I ENGELLİYORUM ADINA 30 MİLYON İNSANIN SAĞLIĞI İLE OYNANIYOR''

ABB başkanı Yavaş, veto kararı ile 30 milyon vatandaşın sağlığıyla oynandığını belirtirken “Belediye yönetimini, Mansur Yavaş’ı engelliyorum adına 30 milyon insanın sağlığı ile oynanıyor. Sadece 30 milyon da değil, Ankara Çayı dahil Sakarya’dan da sulama yapan on binlerce insan bu suyu kullanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

beh-2227.jpg

ABB Başkanı Yavaş, “Arıtılan ve arıtılamayan Ankara halkının atık suyu Ankara Çayı’na karışıyor. Oradan Sakarya Nehri’ne ve İstanbul’un Ömerli Barajı’na gidiyor. Yani arıtılamayan su sadece Ankara halkını değil, İstanbul’u da ilgilendiriyor.

beh-8922.jpg

Bir diğer husus; Sincan, Yenikent ve Polatlı halkı Ankara Çayı’ndan sulama yapıyor. Buralarda yapılan sulamayla yetişen sebzeler de Ankara ve civar illere gönderiliyor. Dolayısıyla buralarda kullanılan suyun ve İstanbul’a giden suyun tertemiz olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

dji-0101.jpg

Tesis kapasitesinin artırılması gerektiğini söyleyen ABB Başkanı Yavaş, ANKAPARK yapılırken alttan gelen derelerden birinin de buraya gelen atık suya karıştığı için kapasite sorununun ortaya çıktığını belirten ABB Başkanı Yavaş, Ekim 2009 tarihinde ABB Meclisi’nden kapasitenin artırılması için 536 milyon lira kredi kararı çıkmasına rağmen halen arıtma ilgili hiçbir işlem yapılmadığını ifade etti.

dji-0118.jpg

“ANKARA VE İSTANBUL HALKININ BUNU GÖRMESİ GEREKİYOR”

Bu konuda 25 yılda hiçbir şey yapılmadığının altını çizen ABB Başkanı Yavaş, “Belediyenin kendi bütçesi ile bura yapılabilir miydi en az bütçemizden belli bir miktar ayırsak bile burası 15 yılda tamamlanacaktı dolayısıyla Ankara halkının 15 yıl değil 15 gün bekleyecek durumu yok. Halkın sağlığını ilgilendiren 25 yıl boyunca hiçbir şey yapılmamış” değerlendirmesinde bulundu.

beh-8806.jpg

Ayrıca ABB Başkanı Yavaş, ''Belediye meclisindeki çoğunluğuna dayanarak her şeyi biz yaparız istediğimizi yaptırırız diye bir şey yok belediye başkanın yetkileri ayrı belediye meclisinin yetkileri ayrı” dedi.

dji-0055.jpg

ABB Başkanı Yavaş, konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceğini gerekli olması durumunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talep edeceklerini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER