Ankara Beypazarı’nda topraksız tarım yapılacak seralar için incelemeler yapıldı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde topraksız tarımla işletilecek sera yapımı için saha incelemeleri yapıldı.

Ankara Beypazarı’nda topraksız tarım yapılacak seralar için incelemeler yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pek çok ilçesinde tarım faaliyetlerine de ağırlık veriyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra üretim ve tarım yönünde de çalışmalara devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde bu konuda faaliyetler yürütüyor. Belediyeye bağlı oluşumlar bazı ilçelerde modern tarımla yapılabilecek en verimli uygulamalar için incelemeler yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü bu kapsamda, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde topraksız tarımla işletilecek seraların yapılabilmesi adına çalışmalara başladı.

ANFA Genel Müdürlüğü heyeti, Beypazarı ilçesinde topraksız tarımla işletilecek seraların yapılması için saha incelemeleri gerçekleştirdi.

TOPRAKSIZ TARIMLA ÇİÇEK ÜRETİMİ HEDEFLENDİ

Beypazarı'nda topraksız tarımla çiçek üretimi için seraların yapılması amaçlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı'nda inşa ettiği seralarda çok sayıda ilçenin çiçek ve meyve ihtiyacının karşılanmasının ardından topraksız tarım yapılacak tesisin kurulması çalışmalarına başladı.

ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer, bu kapsamda yaptığı arazi incelemesinde, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları proje sayesinde Ankara ve ilçelerinin tüm çiçek ihtiyacının topraksız tarımla işletilecek seralardan karşılanacağını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER