Ankara Beypazarı'nda tezgahlar alıç için açıldı

Sonbahar mevsiminin temsilcileri arasında olan alış meyvesi tezgahlardaki yerini aldı. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, alıç meyvesinin satışları başlarken tezgahlar da şenlendi.

Ankara Beypazarı'nda tezgahlar alıç için açıldı

Sonbahar mevsiminin gelişi ile beraber mevsim sebze ve meyveleri de tezgahlardaki yerini aldı. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, sonbaharın gelişiyle alıç meyvesi de tezgahlardaki yerini alarak satılmaya başlandı.

Alıç meyvesi özellikle çocukların rağbet gösterdiği meyve olarak karşımıza çıkarken emekli Fahri Bilen, 1880 metre rakımlı Keltepe'nin eteklerinden topladığı alıçları satmak için Beypazarı ilçe merkezine getirdiğini ifade etti.

SONBAHARIN VAZGEÇILMEZI ALIÇ, BEYPAZARI'NDAKI TEZGAHLARDA YERINI ALDI

Alıç meyvesinin soğuğu gördükçe kızıl renge dönüştüğünü ifade eden Bilen, meyvenin, sindirim sistemine de yararlı bir besin kaynağı olduğunu dile getirdi. Satıcı Bilen, "Alıç, çiğ olarak da tüketiliyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Ayrıca C vitamini açısından oldukça zengin. Alıç, vücutta birikmiş olan tehlikeli toksin maddelerini yok etmeye de yardımcı oluyor." bilgilerine yer verirken bu yıl da alıç meyvesine olan ilginin devam ettiğini ifade etti.

Ankara Beypazarı'nda tezgahlar alıç için açıldı

Alıç meyvesinden sirke de yapıldığını ifade eden satıcı, sabahın erken saatlerinde topladıklarını ifade ederken "Bunlar yaylalarda, arazide kendiliğinden yetişen bir üründür. Hiçbir kimyasal içermez. Bu nedenle faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek tansiyona, vücutta rahatlatıcı bir özelliğe sahip, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına destek sağlıyor. Uykusuzluğa da iyi gelen Alıçları toplayıp getirip ipe dizdiğimiz de oluyor, dizmeden satışa sunduğumuz da oluyor." dedi.

Alıç meyvesi bir ay kadar tezgahlarda kalırken fiyatları da satışının yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Beypazarı'nda ise 40 TL'den satılıyor.

SONRAKİ HABER