Ankara Beypazarı'nda tefeci çetesi yakayı ele verdi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde borçlu insanlara yüksek faizle para veren ve bunları tehdit ederek tahsil etmeye çalışan bir çete çökertildi. Söz konusu çetenin 6 aylık bir takip sonucunda yakalandığı öğrenildi.

Ankara Beypazarı'nda tefeci çetesi yakayı ele verdi

İnsanların maddi olarak zorlanmasını fırsat bilen art niyetli şahıslar fahiş faiz oranları ile insanlara para verip onu tehdit ve saldırı yoluyla almaya çalışıyor. Bu konuda insanların mağdur olmaması adına çalışan Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.

HEM TEFECİLİK HEM DE YASA DIŞI SİLAH TİCARETİ

Ekipler kıraathanelerde ya da aracı kişilerin yönlendirmesiyle insanlara senet imzalatan çeteye karşı harekete geçti. Aylardır takip edilen çete ile ilgili 20 kişiye eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Polis ekipleri 17 şahsı bulundukları yerde yakalayarak emniyete götürdü. Şahıslar ile ilgili takip süreci devam ederken kendilerinin yasa dışı silah ticareti yaptığı da öğrenildi.

MİNİ CEPHANELİK

Operasyonlarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 702 adet fişek, 2 adet pompalı tüfek, 24 adet av tüfeği dolu kartuş çok sayıda çek, senet ve doküman ele geçirildi.

Emniyete götürülen şahıslardan 2'si serbest bırakıldı. Geri kalan 10 kişiden 5 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER