Ankara Beypazarı'nda tarihi eser kaçakçısı elindeki Bizans sikkeleriyle yakalandı

Kaçakçılıkla mücadele devam ederken Başkent Ankara'da önemli bir operasyona imza atıldığı bildirildi. Beypazarı ilçesinde düzenlenen bir operasyon neticesinde tarihi eser kaçakçısı bir şahsın elindeki Bizans Sikkeleri ile yalanlandığı açıklandı.

Ankara Beypazarı'nda tarihi eser kaçakçısı elindeki Bizans sikkeleriyle yakalandı

Ülkemizde kaçakçılıkla mücadele devam ediyor. Kaçakçılıkla mücadele sürerken ekiplerin operasyonları da hız kesmeden sürüyor. Bu çerçevede yapılan operasyonlara dair bilgilerde güvenlik güçlerince paylaşılıyor.

Son olarak Başkent Ankara'da kaçakçılık operasyonu düzenlendiği bildirildi. Ankara'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda tarihi eser kaçakçısı elindeki Bizans sikkeleriyle yakalandı.

ANKARA’DA TARİHİ ESER KAÇAKÇISI BİN 108 ADET BİZANS SİKKESİ İLE YAKALANDI

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen bin 108 adet sikke ele geçirildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara'nın Beypazarı ilçesinde C. A. adlı şahsın müşteri arayışında olduğu ve elindeki tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine ulaşan Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Aldığı istihbarat üzerine harekete geçen Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ile Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda bin 108 adet Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen malzemelere el konularak, gözaltına alınan C. A. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edilirken gözaltına alınan C. A.'nın işlemlerinin de devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER