Ankara Beypazarı'nda öğrencilere madde bağımlılığından korunmanın yolları anlatıldı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yasaklı madde ile mücadele çalışmaları kapsamında Beypazarı’nda öğrencilere seminer verilerek uyarılar yapıldı.

Ankara Beypazarı'nda öğrencilere madde bağımlılığından korunmanın yolları anlatıldı!

Türkiye’de yasaklı madde kullanımı oldukça yaygınlaşırken devlet birimleri özellikle gençleri bu kötü alışkanlıktan korumak için dört bir yandan çalışma gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların sadece kolluk kuvvetlerinin operasyonları ile başarıya ulaşması mümkün değil. Bundan dolayı da özellikle öğrencilere yönelik eğitim programları yapılarak onların bu alışkanlığa bulaşmaları önlenmeye çalışılıyor.

Ankara Beypazarı'nda öğrencilere madde bağımlılığından korunmanın yolları anlatıldı!

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Beypazarı ilçesinde özel bir etkinlik yapıldı. Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine bir seminer verildi. Bu seminerde yasaklı maddeye bağımlılığın sonuçları ve bundan korunmanın yolları anlatıldı.

KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik bağımlılık ve yasaklı madde ile mücadele semineri düzenlendi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerin, öğrencilerin üniversite yaşamına uyum programı kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Seminerde, madde bağımlılığı ve madde bağımlılığının önlenmesi gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi.

Ankara Beypazarı'nda öğrencilere madde bağımlılığından korunmanın yolları anlatıldı! - Resim : 2

Yasaklı maddenin gençler arasında çok daha kolay yayılabildiği ve bunun diğer suçları beraberinde getirdiği biliniyor. Maddi menfaat elde etmek isteyen kişiler bu yola başvurup gençleri zehirleyebiliyorlar. Güvenlik kuvvetleri bu kişilere yönelik düzenli operasyon yapsa da toplumun kangren olmuş bu sorununun çözümü sadece kolluk kuvvetlerinin gayretleri ile olamıyor. Hem topluma hem de ailelere bu konuda büyük görev düşerken Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün buna dair eğitim faaliyetlerinin devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER