Ankara Beypazarı'nda mahalle muhtarı düğünlerde havaya ateş açılmasını yasakladı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Adaören Mahallesi’nde muhtarlık yapan Yusuf Ok mahallede düğünlerde silah atılmasını yasakladı.

Ankara Beypazarı'nda mahalle muhtarı düğünlerde havaya ateş açılmasını yasakladı!

Türkiye’nin kanayan yarası olan düğünlerde havaya ateş açılması suretiyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybedebiliyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşlar gelenek galine getirilen bu uygulamadan vazgeçmiyorlar. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Adaören Mahallesi’nde örnek olabilecek bir uygulama başladı.

Adaören Mahallesi Muhtarı Yusuf Ok bir kararı uygulamaya sokarak mahalle sınırları içerisinde yapılacak olan düğünlerde silahla havaya ateş açılmasını yasakladı. Hava ateş edilmesi durumunda kurşunlar yorgun mermi olarak yere düştüklerinde insanları yaralayabiliyor ve hayatlarını kaybetmelerine neden oluyor. Adaören Mahallesi’nde bu sorun kökten çözüldü.

Ankara Beypazarı'nda mahalle muhtarı düğünlerde havaya ateş açılmasını yasakladı!

MUHTAR PANKART AÇTI

Adaören Mahallesi muhtarı Yusuf Ok tarafından mahalle meydanına asılan "Lütfen, mutlu gününüze kurşun sıkmayın. Düğün ve eğlencelerde silah sesi değil, kaşık sesi ve zil sesi eğlendirir." yazılı pankartıyla havaya ateş açılmasına dikkati çekti.

Muhtar Ok, yaptığı açıklamada, cenaze günü cenaze sahibinin yemek vermesini hoş karşılamadıklarını ve yemek işini kaldırdıklarını söyledi.

Ankara Beypazarı'nda mahalle muhtarı düğünlerde havaya ateş açılmasını yasakladı! - Resim : 2

Bununla da kalmayıp, düğünlerde silah atılmasını da yasakladıklarını anlatan Ok, "Cenaze yemeklerinin kaldırılışını, düğünlerde silah atılışını bir pankartla köylüye, köy meydanına astığımız pankart yazısıyla duyurduk. Geçen hafta köyümüzde düğün vardı. O arada silah sesleri geldi ve hemen düğün evinin önüne geldim ve düğünü durdurdum. Burada silah atamazsınız, meskun mahal içinde silah atmak kanun gereği yasak dedik. Silah atışına müsaade etmedik ve etmeyeceğiz ." ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM DESTEK VERDİ

Muhtarlık tarafından silahla havaya ateş açılmasının yasaklanması akıllara muhtarın böyle bir yetkisinin olup olmadığını getirdi. Ancak Adaören Mahallesi Muhtarı Yusuf Ok bu konuda Beypazarı Kaymakamlığı’ndan da destek aldı. Kaymakan Vedat Yılmaz mahalleyi ziyaret ederek muhtar Yusuf Ok’u bu sorumlu davranışı için tebrik ederek desteğini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER