Ankara Beypazarı’nda Kur’an Kursları başlıyor

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Kur’an Kursları başlıyor. Kurslar 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Ankara Beypazarı’nda Kur’an Kursları başlıyor

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çocuk ve gençlerin okuldan uzaklaştıkları 3 aylık arada vakitlerini daha verimli geçirebilmeleri için, Ankara’nın birçok ilinde belediyeler çeşitli kurslar düzenliyor. Yüzmeden spora, dil öğrenmeden el becerilerine kadar her branşın olduğu kurslarda Kur’an kursları da yer alıyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde de Kur’an Kursları önümüzdeki günlerde başlayacak. 1 Temmuz’da başlayacak kurslar toplamda 6 hafta sürecek.

EĞİTİMLER AYAVAŞIK VE HACIKARA MAHALLELERİNDEKİ CAMİLERDE YAPILACAK

Beypazarı Müftülüğünden yapılan açıklama doğrultusunda, eğitimlerin Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ile Hamzalar, Cumhuriyet, Ayavaşık ve Hacıkara mahallelerinde belirlenen camilerin ek binalarında yapılacağı kaydedildi.

Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin ile birlikte Hz. Muhammed'in hayatı ile okul dersleri için etütlerin yapılacağı aktarılan açıklamada, 1 Temmuz'da başlayacak ve 6 hafta boyunca devam edecek kursların 16 Ağustos'ta sona ereceği vatandaşların bilgisine sunuldu.

4-6 YAŞ GRUBU İÇİN DE KAYITLAR BAŞLADI

Bir diğer yandan İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, yaptığı açıklamada, Hacıkara Mahallesi bölgesinde inşası tamamlanmak üzere olan Bölge Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu'nda 4-6 yaş grubu çocukları için de kayıtların başladığını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER