Ankara Beypazarı'nda kalp krizi geçiren hasta için ambulans helikopter havalandı

Ambulans helikopterler acil müdahaleye ihtiyaç duyan vatandaşlar için hizmetlerini sürdürüyor. Son olarak Ankara Beypazarı'nda kalp krizi geçiren hasta için havalanan ambulans helikopter, hastaneye iniş gerçekleştirdi.

Ankara Beypazarı'nda kalp krizi geçiren hasta için ambulans helikopter havalandı

Hava Ambulans hizmeti ilk olarak 28 Ekim 2008 tarihinde hizmete başlayan iki Helikopter Ambulans ile verilmeye başlanırken Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum, Kayseri, Malatya, Van, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Konya, Samsun, Trabzon'da Helikopter Ambulanslar hizmet veriyor.

Ambulans helikopterler hasta - yaralı naklini gerçekleştirir. Ambulans helikopterler hasta ve yaralıyı en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırırken ihtiyaç duyulabilecek her türlü tıbbi cihaz ile yoğun bakım hizmeti verilebilmektedir. Ambulans helikopterlerle en fazla taşınan hasta grubu kalp hastaları olurken bu kez Beypazarı'nda kalp krizi geçiren hasta için havalandı.

BEYPAZARI'NDA KALP KRİZİ GEÇİREN HASTA AMBULANSLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde ikamet eden Yaşa Yıldırım, evinde fenalaşması üzerine yakınları 112 Acil servis üzerinden yardım talebinde bulundu. Ambulans helikopter ile Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yaşa Yıldırım'a hastanede müdahale edildi.

Ankara Beypazarı'nda kalp krizi geçiren hasta için ambulans helikopter havalandı

Hastanede yapılan muayenede 82 yaşındaki Yaşa Yıldırım'ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yaşa Yıldırım, ambulans helikopterle Ankara Şehir Hastanesi'ne gönderilirken burada tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Hastanın sağlık durumu ile ilgili güncel bilgiler ise henüz paylaşılmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER