Ankara Beypazarı’nda havuç hasadı başladı! 30 bin tona yakın rekolte bekleniyor

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yazlık havuç hasadına başlanıldı. Bu yıl hasattan 30 bin tona yakın rekole bekleniyor.

Ankara Beypazarı’nda havuç hasadı başladı

Ankara’nın simge ilçelerinden Beypazarı’nda yazlık havuç hasadına başlanıldı. Beypazarı tarihi mirası yaşatan ve hatırlatan evleri kadar havucuyla da ünlü bir Ankara ilçesi olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik ilçe meydanında dev bir havuç heykeli bile bulunuyor. Beypazarı’nda havuç kadar havuç suyu da kentin ünlü lezzetlerinden biri haline geldi.

Bu lezzetlere ve tarihi dokuya sahip Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte yazlık havuç hasadı başladı.

“HAVUCUMUZUN FİYATLARI BEKLEDİĞİMİZ ŞEKİLDE ARTMADI”

Ankara Beypazarı’nda havuç hasadı başladı! 30 bin tona yakın rekolte bekleniyor

Beypazarı’nda üretimlerine ara vermeden devam eden çiftçilerin hasatlarında, 5 bin hektar alana ekilen yazlık havuçlardan yaklaşık 30 bin tona yakın rekolte bekleniyor.

Eminağa köyünde hasat yapan çiftçi Mesut Demiraslan, yazlık havuç hasadına başladıklarını verimin iyi olduğunu belirtti. Rekolteden memnun olduklarını ancak havucun fiyatından memnun kalmadıklarını belirten Demiraslan, şunları söyledi:

"Erken dönem, tül altı, yaz havucu kazımına başladık. Depolarda havuç kalmadı ve yaz havucu gönderiyoruz. Marketlerin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz, tarladan kazdığımız havucu, yıkayıp paketleyip direkt halka arzediyoruz. Kış havucuna göre verimden memnunuz. Ancak ürünlerimizin fiyatları o oranda artmadı."

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER