Ankara Beypazarı'nda hastalanan kadın ambulans helikopterle taşındı

Uzun yıllardır Sağlık Bakanlığı envanterinde bulunan ambulans uçaklar ile ulaşılması ve müdahale edilmesi zor yerlerden kolaylıkla hasta taşınıyor. Bu tarz yerlerde yaşayan insanlar için bu hizmet büyük önem taşıyor.

Sağlık hizmetlerinin gelişmiş ve çok yönlü olması hem vatandaş hem de sağlık personelleri açısından büyük kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda envantere giren ambulans helikopter bir kez daha önemli bir sıkıntının giderilmesine neden oldu.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde edinilen bilgiye göre 71 yaşındaki bir kadın evinde rahatsızlık geçirdi. Beypazarı Devlet Hastanesine kaldırılan kadının beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİNE HELİKOPTER İLE SEVK EDİLDİ

71 yaşındaki kadının bir an önce sağlığına kavuşması için Beypazarı Devlet Hastanesine ambulans helikopter gelmesi çağrısı yapıldı. Yapılan çağrı üzerine hastaneye gelen ambulans helikopter önlemlerin alınmasının ardından hasta için yeniden havalandı.

Ambulans helikopter Beypazarı'ndan aldığı kadını Ankara Şehir Hastanesine götürdü. Kadın burada doktorlar ve sağlık personelleri tarafından tedavi altına alındı.

ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Hareket ettirilmesi riskli olan, ulaşılması zor bir yerde bulunan ya da gittiği hastaneden daha kapsamlı bir yere gitmesi gereken hastalar için ambulans helikopterler büyük kolaylık sağlıyor. Bu hizmet sayesinde saatler içerisinde yapılacak işlemler çok daha kısa sürede gerçekleşiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı