Ankara Beypazarı'nda hane başı 1 ton kömür yardımı yapılmaya başlandı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere bu kış için kömür yardımı yapılmaya başlandı.

Ankara Beypazarı'nda hane başı 1 ton kömür yardımı yapılmaya başlandı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımları kapsamında kömür yardımı yapılmaya başlandı. Kömür yardımı alma hakkı bulunan ailelere bu yardımlarının teslimleri gerçekleştiriliyor. Yardım alan aileler bu kış için kullanacakları kömürler için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmıyorlar.

HAK SAHİBİ VATANDAŞLARA TESLİMLER YAPILIYOR

Ankara’da Beypazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı dağıtılan kömür yardımlarını organize ediyor. Dar gelirli aileler daha önce bu birime başvuru yaparak kömür yardımı talebinde bulunmuşlardı. Kendilerine yardım verilmesine karar verilen vatandaşlara yardımları ulaştırılmaya başlandı.

Ankara Beypazarı'nda hane başı 1 ton kömür yardımı yapılmaya başlandı!

HANE BAŞI 1 TON KÖMÜR VERİLİYOR

Vakıf tarafından başlatılan kömür dağıtımı, ilçenin kırsal mahallelerinin ardından ilçe merkezinde de sürdürülecek. Vakıf Müdürü Alaettin Biçen, bu yıl 1000 ton kömür yardımının yapılacağını, hane başına 1 ton kömür verileceğini belirtti.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yapılan kömür yardımları esasında Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları içerisinde olan bu kömür yardımları her yıl kış mevsimi öncesinde ailelere ulaştırılıyor. Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan ailelere bu kömür yardımları başvuru yapılmaksızın veriliyor. Bu grupta bulunmayan ama ihtiyaç sahibi olan aileler ise başvuru yaparak kömür yardımı talebinde bulunabiliyorlar. Yapılan kömür yardımları yıllık olarak veriliyor ve finansmanı tamamen devlet tarafından karşılanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER