Ankara Beypazarı'nda hafta sonunda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı

Ankara’nın önemli ilçelerinden olan Beypazarı turizm potansiyelinin yüksekliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Ankara Beypazarı'nda hafta sonunda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı

Ankara’da turizm denildiğinde akla ilk gelen ilçelerden olan Beypazarı’nda bugün hafta sonu olması nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Hafta sonu tatillerini Beypazarı’nı ziyaret etmek için değerlendirenler oldukça güzel vakit geçirmekten memnun kaldılar. Daha önce Beypazarı’nı ziyaret edenler yeniden bu ilçeyi görebilmek için tercih edebiliyorlar.

Beypazarı’nın uzun yıllardır büyük bir turizm potansiyeli olduğu biliniyor. İlçenin tarihsel kimliğinin muhafaza edilmesi, bu tarihsel kimliğin ortaya çıkarılması, turistlere hitap edebilen bir destinasyon haline gelmesi ile bu ilçe çok sayıda turisti ağırlayabiliyor.

Ankara Beypazarı'nda hafta sonunda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı

Ankara'nın tarihi İpekyolu üzerinde bulunan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Beypazarı ilçesinde hafta sonu ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu.

GELEN TURİSTLER MEMNUN KALIYOR

Tarihi han ve hamamları, konaklarıyla öne çıkan başkentin gözde ilçesi Beypazarı’na yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor. İlçeyi ziyaret edenlerden Ahmet Sütlü, Beypazarı’nı gezmek görmek için Yalova’dan geldiğini söyledi.

Eskişehir üzerinden Beypazarı’na geldiğini anlatan Sütlü, şunları ifade etti:

"Kötü bir yoldan Beypazarı'na geldik ama değdi. Burası harika bir yer. Tarihi evlerin bulunduğu alanlar ile müzeleri gezdik. Tarihi çarşıyı ve taş konağı gezdik. Hamam müzesini gezdik. Suyun olduğu, maden suyunun bulunduğu yere gideceğiz. Orasını çok merak ediyorum. Beypazarı gezimizi herkese anlatacağım ve tavsiye de edeceğim. Beypazarı gerçekten çok güzel bir yermiş. Daha evvelden duymuştum ama, gezmek, görmek bu güne nasipmiş."

Nermin Çalış ise Beypazarı’nı herkesin görmesi ve gezmesi gerektiğini dile getirdi.

Beypazarı'nın hem tarihi, hem turistik yerleri hem de kültürüyle hareketli bir yer olduğunu belirten Çalış, "Herkesin keyifle huzur dolu gün geçirebileceği bir yer. Daha önce de gelmiş olmama rağmen sanki ilk kez geliyormuş gibi keyifle geziyoruz. Beypazarı’nın çok zengin bir yemek kültürü var." diye konuştu.

Ankara’da Beypazarı ilçesi turizm alanında öncü bir merkez olmaya da devam ediyor. Bu konuda uzun yıllara yayılan yatırımların meyveleri toplanırken bu konuda sistemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Neticesinde ise ilçeyi ziyaret eden turistler gayet memnun bir şekilde Beypazarı’ndan ayrılıyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER