Ankara Beypazarı'nda Gazi Gündüz Alp kabri başında anıldı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kabri bulunan Gazi Gündüz Alp için bir anma programı düzenlenerek dualar edildi.

Ankara Beypazarı'nda Gazi Gündüz Alp kabri başında anıldı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bugün özel bir anma programı yapıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in dedesi olan ve kabri Beypazarı’nda bulunan Gündüz Alp anıldı. Progrqm Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken hep birlikte dualar edildi. Sonrasında ise mehter takımının çaldığı marşlar ile köy merkezine yüründü.

Katılımın yoğun olduğu anma programında etkinliği düzenleyen Hırkatepeliler Derneği’nin Başkanı Gündüz Alp Ünal kısa bir konuşma yaparak nereden geldiklerini unutmamak ve bundan sonraki nesillere aktarmak için bu anma programının düzenlendiğini kaydetti.

GAZİ GÜNDÜZ ALP İÇİN ANMA PROGRAMI

Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin dedesi, Ertuğrul Gazi’nin babası, Gazi Gündüz Alp (1158-1236) bulunan kabri aşında dualarla anıldı. Beypazarı Hırkatepe Mahallesinde, kabri bulunan Gazi Gündüz Alp'i anma programında din görevlileri, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar etti. Türbe, mezar alanında yapılan duanın ardından mehter takımının seslendirdiği marşlarla köy merkezine doğru yürüyüş yapıldı.

Ankara Beypazarı'nda Gazi Gündüz Alp kabri başında anıldı!

NEREDEN GELDİĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ

Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüz Alp Ünal, soylarını, nerden geldiklerini çok iyi bildiklerini ve köklerini gelecek kuşaklara aktarmak üzere Gazi Gündüz Alp’i anma etkinliğinde bulunduklarını ve soylarını soplarını unutmayacaklarını söyledi.

Düzenlenen etkinliğe, Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Eski milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Karaşar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırımer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara Beypazarı'nda Gazi Gündüz Alp kabri başında anıldı! - Resim : 2

Gazi Gündüz Alp’in anma programında katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Anma programında halk oyunu gösterileri de yapıldı. Yöreye özgü halk oyunları icra edilirken bu gösteri de ilgiyle takip edildi. Gazi Gündüz Alp için her yıl anma programı yapılacağı bildirilerek programa son verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER