Ankara Beypazarı'nda çiftçilere yeni destekler anlatıldı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen programda çiftçiler ile muhtarlara bitkisel üretim planlaması ile yeni destek modeli hakkında bilgi verildi.

Ankara Beypazarı'nda çiftçilere yeni destekler anlatıldı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde çiftçiler ile muhtarlara bitkisel üretimin planlaması ile yeni destek modeli konularında bilgilendirme toplantısı yaşandı. Türkiye’nin gıda arzında dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olduğu vurgulanırken bitkisel üretimin planlanmasının önemine dikkat çekildi. Beypazarı ilçesinde üretim yapan çiftçilerin bu konuda destekleneceği kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere vermiş olduğu desteklerde bu yıl bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler konusunda çiftçilerin büyük çoğunluğu sağlıklı bilgilere sahip değiller. Programda bu destek ödemelerine dair kriterler de anlatıldı.

ÇİFTÇİLERE BİLGİ VERİLDİ!

Kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıda konuşan Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, dünyada 21. yüzyılda tarımın ve gıda güvenliğinin önemli hale geldiğini söyledi.

Tüketicinin ihtiyacını karşılayacak insan sağlığına uygun güvenli gıdanın gelişmekte olan ülkelerin ana gündem maddesi olduğunu belirten Korkmaz, "Tarımda dünya, yeni bir risk teşkil eden küresel ısınmayı ve maliyetleri de konuşuyor. Ülkemiz OECD rakamlarına göre, gıda arzı bakımından Avrupa'da ilk, dünyada da ilk 10 ülke arasında. Çiftçimiz tarımda ve hayvancılıkta üretim için çok yoğun emek gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Ankara Beypazarı'nda çiftçilere yeni destekler anlatıldı

Toplantıda hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, yeni destekler ve bitkisel üretim hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıya Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, çiftçiler ile muhtarlar katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçe birimleri çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Ankara Beypazarı ilçesinde çiftçilere ulaşmayı başaran birimler üretim noktasında başarılı da oluyor. Ayrıca çiftçiler alacakları yeni destekler hakkında bilgi sahibi edildikleri için daha sağlıklı bir üretim planlaması yapabilecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER