Ankara Beypazarı'nda çiftçilere ÇKS çağrısı!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yenilemeleri için çağrı yapıldı.

Ankara Beypazarı'nda çiftçilere ÇKS çağrısı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını her yıl yenilemeleri gerekiyor. Bu işlemi yapmayan çiftçiler destekleme ödemelerinden yararlanamıyorlar. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunan çiftçilere de böyle bir uyarı yapıldı.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş bir açıklama yaparak çiftçilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi. Yıl içerisinde çiftçilerin mağdur olmaması için ÇKS kayıtlarının ve yenileme işlemlerinin yapılması gerekiyor. Aksi durumda yapılacak her türlü destek ödemesinden çiftçilere yararlanma hakkı verilmeyecek.

ÇKS KAYITLARI GÜNCELLENMELİ

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, ilçede Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları güncellenmeyen çiftçilere yenileme yapmaları çağrısında bulundu. Ateş, Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilere her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Çiftçilerin 2025 yılı ÇKS kayıtlarını yenilediklerini belirten Ateş, "Girilmemiş ÇKS kayıtları var ise bunları da girerek kayıt altına almaya çalışıyoruz. Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçinin her daim yanındayız ve destekçisiyiz." dedi. Ateş, ÇKS kayıtları güncellenmeyen çiftçilerin mutlaka yenileme yapmalarını da istedi.

ÇKS kayıtları ile alakalı işlemler E-devlet üzerinden yapılabiliyor. Ancak belge verilmesi gereken durumlarda Ziraat Odası’nda işlem yapılması gerekiyor. Bunun yanında bu işlemler için Tarım ve Orman ilçe müdürlüklerinden de bilgi alınabiliyor. Kayıtların nihai onayları buralarda yapılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER