Ankara beklediği kar yağışına kavuştu, kent beyaza büründü

Günlerdir beklenen kar yağışı sonunda geldi. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kentin bir çok noktasında etkisini gösterdi.

Ankara beklediği kar yağışına kavuştu, kent beyaza büründü

Yağışsız geçenlerin ardından Ankara dün akşam saatlerinde beklediği kar ve yağmur yağışına kavuştu. Şehrin genellikle yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı kısa sürede şehir halkının özlediği görüntülerin geri gelmesine sebep oldu.

ANKARALILARIN ÖZLEDİĞİ GÖRÜNTÜ GERİ GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir tahminleri yapılan yağışlar başladı. Vatandaşlar yağışların yağmur olmasını beklerken şehrin bir çok bölgesinden kar yağışı başladığına dair görüntüler geldi. Haftalardır yoğun bir yağış görmeyen ve kuraklık endişesi içinde olan Ankaralılar ise gelen kar ve yağmur haberlerinden dolayı yaşadıkları mutlulukları sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdiler.

Ankara beklediği kar yağışına kavuştu, kent beyaza büründü

Kentin yüksek noktalarında gece boyu etkisini gösteren yazdan kalma günlerin ardından bir anda kış mevsimi hissiyatını geri getiren kar yağışlarına ek olarak yer yer görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü gözlemlendi. Yağışların ardından olası kazaların önüne geçmek ve vatandaşların işini kolaylaştırmak adına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler çalışmalarını sürdürdü.Ankara beklediği kar yağışına kavuştu, kent beyaza büründü - Resim : 2

GÜN İÇİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Günün ilk ışıklarının ardından kentte yağışlar dururken, Ankaralıların aklına gelen ilk sorular arasında gün içinde yeni bir yağış yaşanıp yaşanmayacağı yer aldı. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Ankara'da bugün öğle saatlerinden sonra kentte yağmur yağmasının beklendiği ve daha sonra bu yağmurun karla karışık bir şekilde devam etmesinin ön görüldüğü bilgisine yer verildi.

SONRAKİ HABER