Ankara Barosu'nda başkanlık seçimini Mustafa Köroğlu kazandı!

Ankara Barosu’nun 68. Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapılırken yeni dönemin başkanı baro üyesi avukatların oyları ile belli oldu.

Ankara Barosu'nda başkanlık seçimini Mustafa Köroğlu kazandı!

Ankara Barosu’nda bu hafta sonu başkanlık seçimi yarışı yaşandı. Ankara Barosu 68. Olağan Genel Kurul 2 gün devam ederken başkanlık yarışı kadar olaylara sahne olması ile de dikkat çekti. Bugün Genel Kurul’da oy verme işlemi yapılırken yeni başkan bu oylar ile belirlendi. Ankara Barosu üyesi avukatlar oylarını 09:00 ile 17:00 saatlerinde verebildiler.

BAŞKAN ADAYI ENFLASYONU YAŞANDI

Ankara Barosu’na başkan olabilmek için çok sayıda avukat talip oldu. Mevcut Başkan Mustafa Köroğlu aynı zamanda Demokratik Sol Avukatlar adayı olarak gösterildi. Çeşitli grupların destekledikleri Bülent Yücetürk, Mehmet Zeki Kaplan, Ebru Dönmez, Coşkun Özgür Piroğlu, Doğukan Tonguç Cankurt, Hakan Erdem ve İbrahim Akın Ankara Barosu Başkanı olmak için yarıştılar.

MEVCUT BAŞKAN KAZANDI

Ankara Barosu’nda 24.400 avukatın oy verme hakkı bulunuyordu. Genel Kurul’da 14.433 oy kullanıldı. Bu oyların 4.544’ünü alan mevcut başkan Mustafa Köroğlu Ankara Barosu Başkanı olarak bir dönem daha görev yapmak üzere seçildi. Mustafa Köroğlu’ndan sonra en yüksek oyu alan isim ise Bülent Yücetürk oldu. Genel Kurul’da Bülent Yücetürk 3.534 oy aldı.

SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Ankara Barosu’nda yapılan başkanlık seçimi bir defa daha kazanan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Öztürk seçim sonrası bir açıklama yaparak, “Seçimlerde kazananlar ve kaybedenler olur ama hayat kazanmak veya kaybetmek üzerine kurulu değildir. Bunun için bugün yapılan seçimi ben değil biz yani Ankara Barosu kazandı. Yalanın karşısında dürüstlük kazandı. İyiler ve iyilik kazandı. Ankara Barosu avukatlarındır ve avukatlar tarafından yönetilecektir.” dedi.

SONRAKİ HABER