Ankara Barosu seçim için geri sayıma başladı! İşte baro başkan adayları

Ankara Barosu yapılacak olan genel kurul toplantısı ile yeni başkanını seçecek. Türkiye'nin en büyük barolarından biri olan Ankara Barosu için 7 grup ve 1 bağımsız başkan adayı yarışacak.

Ankara Barosu seçim için geri sayıma başladı! İşte baro başkan adayları

Türkiye'de İstanbul'la beraber en büyük iki barodan biri olan Ankara Barosu'nda seçim heyecanı başladı. Baro seçimleri için genel kurul toplantıları beklenirken Ankara Barosu Genel Kurul Toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Toplam 23 bin 684 üyesi bulunan Ankara Barosu'nda 12 ve 13 Ekim tarihleri arasında yeni başkanın belirlenmesi için seçim yapılacak.

ANKARA BAROSU SEÇİM 2024 NE ZAMAN, BARO BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Mevcut başkan Mustafa Köroğlu, yeniden Demokratik Sol Avukatlar (DSA) tarafından aday gösterildi. Avukat Bülent Yücetürk 100. Yıl Demokratik Sol Avukatlar (100. Yıl DSA) grubunun, Hakan Erdem Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu’nun, Mehmet Zeki Kaplan Ankara Barosu Değişim Grubu’nun, Ebru Dönmez Avukat Hakları Grubu Ankara’nın, Coşkun Özgür Piroğlu Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun, Doğukan Tonguç Cankurt ise Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubunun adayı olarak listede yerini aldı. Avukat İbrahim Akın ise bağımsız aday olarak seçime katılan tek isim olacak.

Baro seçimleri Ankara'da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 12 Ekim 2024 Cumartesi günü başlayacak olan olağan genel kurul 2 gün sürecek. 7 grup ve 1 bağımsız başkan adayının katılacağı başkanlık yarışında üyelerden en çok oyu almayı başaran aday yeni baro başkanı olarak göreve başlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER