Ankara Ayaş'ta yasak olduğu halde barajda yüzmeye girmenin bedeli ağır oldu

Havaların aşırı sıcak olarak seyrine devam etmesi vatandaşların kendilerini serinletmek için farklı yollar aramasına neden oldu. Bu kapsamda canını düşünmeden kendilerini tehlikeli sulara bırakanlara cezalar uygulanıyor.

Türkiye'de her sene olduğu gibi bu senede vatandaşlar rahatlama gerekçesi ile dere, akarsu, göl ve baraj gibi yerlere girmeye başladı. Kendilerine güvenerek girdiği sulardan cansız bedenleri çıkan insanların yaşadıkları ilgili kurumları caydırıcı tedbirler almaya sevk etti.

YASAĞI ÇİĞNEYENLER BEDELİNE KATLANDI

Bu kapsamda da Ankara'da vatandaşların sağlığını korumak adına baraj göletlerinde yasaklar uygulanmaya başladı. Yasağı çiğneyen ve baraja girenler ise para cezası ödemek mecburiyetinde kaldı.

Konu ile ilgili bir örnekte Ayaş'ta yaşandı. İlçe sınırları içerisinde yer alan Çanıllı Barajında yasak olduğu halde 5 kişinin yüzdüğü ihbarını alan ekipler hızlıca olay yerine gitti.

EKİPLER ŞAHISLARI SUDAN ÇIKARIP CEZALARINI KESTİLER

Vatandaşların ihbarının doğru olduğunu gören İlçe Jandarma mensupları barajda yüzen vatandaşları sulardan çıkardı. Karşılarında Jandarma ekiplerini gören şahısların yaptıkları kar kalmadı. Olay ile ilgili tutanak hazırlayan ekipler 5 kişiye para cezası uygulandığını bildirdi.

Yaşanan bu olay insan sağlığını korumak adına ekiplerin sıfır tolerans ile hareket ettiğinin göstergesi oldu. Sıcaklar tamamen geçene kadar emniyet ekiplerinin yurt genelinde sıkı tedbirlerine devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA