Ankara Ayaşlı kadın girişimciler yüz yıllık domates tohumlarını ekmeye başladı

Ankara'nın tarım konusunda önde gelen ilçesi Ayaş'ta tarım faaliyetleri sürüyor. İlçe kadınları bizzat tarlalarda ekip biçtikleri domatesleri dünyanın farklı noktalarına ihracat ederek hem ilçe hem de şehir ekonomisine katkı sağlıyor.

Ankara Ayaşlı kadın girişimciler yüz yıllık domates tohumlarını ekmeye başladı

ANKARA (AA) - Domatesi ile ünlü Ayaş ilçesinde yetiştirilen ürünler ülkenin farklı noktalarında olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde de sofraları süslüyor. İlçenin en önemli ekonomik gelir kaynaklarından olan domates konusunda kadın girişimcilerin yapmış olduğu yatırım olumlu bir şekilde geri dönüş sağlıyor.

AYAŞ DOMATESLERİ DÜNYA SOFRALARINI SÜSLEYECEK

Ayaş'ın kadınları kendi imkanları ile yaptıkları çalışmaları farklı bir boyuta taşıyan kadınlar yerli ata tohumlarını topraklarla buluşturmaya başladı. Konunun kendileri için manevi olarak ifade ettiği anlama değinen Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol “Şimdi, büyük zincir marketlerle sözleşme yaptık. Ata tohumu olan Ayaş domateslerimiz artık raflarda yerini alacak. Bu yıl için Ankara'da ve İstanbul'da satışa sunulacak. Daha sonraki yıllarda yurt geneline satış mümkün olabilecek. Taze, sulu, lezzetli Ayaş domatesleri, vatandaşlarımızın sofralarına girecek ve yemeklere lezzet katacak” dedi.

Ankara Ayaşlı kadın girişimciler yüz yıllık domates tohumlarını ekmeye başladı

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA HASAT ZAMANI YAŞANACAK

Ayaşlı kadınların el ele vererek yerli tohumları ekmesi ve bunlardan alacağı verimle hem Ayaş'ın adı hem de ülkenin adı dünya genelinde duyulacak. Kadınların gözü gibi baktıklarını dile getirdikleri fidelerin toprakla buluşmasının ardından Ağustos ayı gibi mahsul sürecine geçilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER