Ankara AŞTİ'de otobüsünü terk eden şoför krizi!

Her gün binlerce insanın farklı şehirlere gidip gelmek için kullandığı AŞTİ'de bir otobüste şoför krizi yaşandığı iddia edildi. İstanbul'dan Adana'ya giden otobüs için Ankara'da yeni bir şoför arandı.

Yakın zamanda insanların hayatlarını kaybetmesi ile gündeme gelen yolcu otobüsleri konusunda Ankara'da bir olay daha yaşandı. İddiaya göre İstanbul-Adana seferi yapan bir otobüs Ankara'da aracı tek ederek yolcuların mağdur olmasına neden oldu.

SEFERİ EHLİYETSİZ BİR KİŞİ TAMAMLADI

Hangi sebepten dolayı şoförün terk ettiği bilinmediği otobüs için gece saatlerinde şoför arama süreci başladı. 1 saatten fazla süren arayışın ardından firma seferin tamamlanabilmesi için yeni bir isim buldu fakat burada ikinci bir şoke eden olay yaşandı.

Yine iddiaya göre otobüsü Adana'ya götürmesi için bulunan şahıs ehliyetsizdi. AŞTİ'den çıkan ve yol üstünden alınan şahıs sırf bu nedenden dolayı Pozantı ilçesinde inecek olan yolcuyu otogarda bırakmadı.

ALTERNATİF YOLLARDAN GİDEREK YAKALANMAMAYA ÇALIŞTI

Polise yakalanmamak adına farklı yollardan giden ehliyetsiz şoför yolculuğu sabah saatlerinde tamamladı. Olayın basına yansımasının ardından emniyet birimlerinin söz konusu firmaya ve yaşanan duruma dair bir soruşturma başlatması bekleniyor.

Saatler süren otobüs yolculuklarında çok sayıda insanın aynı anda seyahat ediyor oluşu olası faciaların bilançolarının ağır olmasına neden oluyor.

Kaynak: İHA