Ankara AŞTİ'de Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar, AŞTİ'deki yoğunluk karşısında zorluk yaşadıklarını ifade ediyor.

Ankara AŞTİ'de Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının üzerine birçok vatandaş şehir dışına gidiyor. Bayram yoğunluğu AŞTİ'de de yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yoğunluk oluşturdu. Bayram yoğunluğu nedeniyle AŞTİ'deki firmalar talebi karşılamak için ek seferlerle hizmet vermeye başladı. Birçok ek sefer de hızlı bir şekilde doldu. Öte yandan terminaldeki yoğunluğa karşı vatandaşların rahat ve huzurlu yolculuk yapabilmeleri için çeşitli tedbirler alındı.

Ankara AŞTİ'de Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

EK SEFERLER DE DOLU

AŞTİ'de ilk defa yoğunluk gördüğünü anlatan yolcu Döndü Pancarcı, "Hiç bu kadar kalabalık olmuyordu. Yani şu anda kalabalıktan otobüsler dahi giremiyor. Yolculuğum ortalama 9 saat ürüyor. Ağustos gibi geri geleceğim, sürekli yolculuk ediyorum. İnternet üzerinden bilet aldım. Bayram sonuna kadar bütün biletler doluydu. Bu otobüslerin hepsi ek seferli ve onlar da dolu" diye konuştu.

Başka bir yolcu Müslüm Kaya ise "Biletimi 20 Nisan'da aldım. Sabah buraya geldim. 'Biletiniz geçerli ama bekleyeceksiniz, arabanız saat 13.00'te gelecek' dediler. Böyle durumlarda yolcuların bilgilendirilmesini istiyoruz" dedi.

Ankara AŞTİ'de Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor - Resim : 2

Biletler yok satarken, şimdiden dönüş telaşı yaşanıyor. Bazı yolcular, normal sefer bulamadıklarından ek seferler için bir hafta önceden sıraya girdiklerini anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER