Ankara Amasya arası kaç saat sürüyor? Araba ve otobüsle ne kadar zamanda gidilir?

Ankara'dan Amasya'ya gidecek vatandaşlar, Ankara Amasya arasının ne kadar sürede gidileceğini araştırıyor.

Ankara Amasya arası kaç saat sürüyor? Araba ve otobüsle ne kadar zamanda gidilir?

Başkent Ankara'dan Şehzadeler Şehri Amasya'ya yolculuk yapacak olan vatandaşlar, aradaki mesafenin kaç kilometre olduğunu, bu yolun araba ve otobüsle ne kadar zamanda gidileceğini merak ediyor.

Ankara üzerinden Amasya'ya gidecek olan vatandaşlar, iki il arasındaki mesafeyi araştırıyor. İki şehir arasındaki yol mesafesi 327 kilometre kadardır. İki şehir arasındaki yolculuk süresi otobüs, uçak ya da araca göre farklılık göstermektedir. Yol mesafesi gideceğiniz araca göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin kendi aracınızla giderseniz molanızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz ancak otobüsle gittiğinizde yarım saat zorunlu mola oluyor. Bunun gibi detaylar varış sürenizi etkiliyor.

Ankara Amasya arası kaç saat sürüyor? Araba ve otobüsle ne kadar zamanda gidilir?

DİREKT UÇUŞ YOK

Eğer şahsi aracınızla yolculuk yapacaksanız ortalama hız ile giderek 4-5 saat aralığında varmış olursunuz. Çok sayıda otobüs firması Ankara Amasya arası yolculuk yapıyor. Otobüs kullanarak yolculuk yaparsanız, ortalama 6 saat kadar sürede varmış olursunuz. Uçak kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak uçak ile yolculuk yapacaksanız, aktarmalı olarak ulaşım sağlarsınız. Dolayısıyla hava yoluyla ulaşım, aktarma bekleme süresine bağlı olarak, ortalama 3 saat 35 dakika kadar sürmektedir.

Yol çalışmaları, hava durumu, trafik gibi etkenler varış sürenizde değişkenlik gösterebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER