Ankara Altınpark nerede, nasıl gidilir, neler yapılır?

Başkentliler yılın büyük bir kısmında boş zamanlarını park ve bahçelerde geçiriyor. Belediyeler tarafından yapılan parklardan bazıları diğerlerinden bir adım daha öne çıkıyor.

Ankara Altınpark nerede, nasıl gidilir, neler yapılır?

Ankara'nın denizi olmayan ve bozkır iklimine sahip olmasından dolayı vatandaşlar vakitlerini geçirmek için büyük park alanlarına gidiyor. Bu park alanları yeşillendirilmesi ve içerisinde barındırdığı hizmetler ile Ankara halkının en çok sosyalleştiği alanlar arasında yer alıyor.

Bu nedenle Ankaralıların gitmeyi sıklıkla tercih ettiği mekanı olan Altınpark açıldığı günden bu güne misafirlerini ağırlıyor. 1991 yılında açılan Altınpark Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Altındağ ilçesinde yer alıyor.

ALTINPARK'A NASIL GİDİLİR?

Altınpark Ankara'nın merkez ilçesi olan Altındağ'da yer almasından dolayı ulaşımın kolay olduğu bir park olarak biliniyor. Araba ile Kızılay'dan yaklaşık 8 kilometrelik bir mesafede bulunan Altınpark' 413,391 ve 317 otobüs hatları ile ulaşım sağlanabiliyor.

Ankara Altınpark nerede, nasıl gidilir, neler yapılır?

Ankara Altınpark nerede, nasıl gidilir, neler yapılır? - Resim : 2

Ankara'nın en büyük rekreasyon alanlarından olan Altınpark'a giden vatandaşlar piknik alanlarında ve lokantalarda vakit geçirebiliyor. Çocuklar için oyun alanları ve düğün salonları gibi hizmetleri de bulunan Altınpark çok yönlülüğü ile Ankara halkının ilgi gösterdiği bir yer olmaya devam ediyor.

Altındağlıların ve Ankara halkının büyük ilgi gösterdiği Altınpark zaman içinde çeşitli bakımlardan geçmeye devam ediyor. Böylece parkın uzun yıllar hizmete devam etmesi sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER