Ankara Altındağ'da torpil yangını!

Yangın konusunda kötü bir yaz geçiren Ankara'da farklı ilçelerde sık sık istenmeyen olaylar meydana geldi. Maddi zararının yanında küle dönen arazilere bir yenisinin daha eklenildiği öğrenildi.

Ankara Altındağ'da torpil yangını!

Genellikle çocukların geçmiş yıllardan beri eğlence aracı olarak kullandığı torpil bu sefer bir yangına neden oldu. İddialara göre Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan yangının nedeni iki kişinin arazide torpil patlatması oldu.

Söz konusu olay gündüz saatlerinde yaşandı. İlçenin bilindik mahallelerinden olan Karapürçek'te yol kenarında boş bir arazide dumanlar yükselmeye başladı. Araçların yoğun olarak geçtiği otoyolun kenarında başlayan yangın, yanmaya çok müsait otların olduğu yerde olmasından dolayı hızlıca büyüdü.

GÖZ GÖRE GÖRE YANGININ ÇIKMASINA NEDEN OLDULAR

Yangını gören kişiler alevlerin çok daha geniş bir alana yayılmasının bir an önce önüne geçilmesi için Ankara İtfaiyesine ihbarda bulundu. Çağrıyı alan ve olay yerine gelip yangını söndüren ekipler zararın çoğalmasını önledi.

Yangının çıkış nedeni ise art niyetli insanların neler yapabileceğini gözler önüne serdi. İddialara göre söz konusu boş araziye dolaşan iki kişi ellerindeki torpili patlatarak alanda yangın çıkmasına sebebiyet verdi.

Yetkililerin söz konusu iddiayı değerlendirmesi ve suçluları yakalama adına çalışmalarda bulunması bekleniyor. Ülke genelinde de yangınların çıkışında parmağı olan kişiler yakalanıp ceza evine gönderiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER