Ankara Altındağ'da köpek katliamı iddiası: 6 personel gözaltına alındı

Ankara'da gece saatlerinde gündem olan olay ülke gündemine oturmayı başardı. Altındağ'da çok sayıda cansız köpeğin bulunmasının ardından oklar belediye yönetimine çevrildi.

Ankara Altındağ'da köpek katliamı iddiası: 6 personel gözaltına alındı

Altındağ Belediyesi bir kez daha skandal bir olay ile gündeme geldi. Göreve gelir gelmez ilk işlerinden birisi, maaşlarına zam yapılan işçilerin zamlarını geri almak olan Altındağ Belediyesi yönetimi bu kez köpek katliamı suçlaması ile karşı karşıya kaldı.

ACI MANZARA ŞOK ETTİ

Sosyal medyada gece saatlerinde meydana geldi. Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntülerde Altındağ'da birçok köpeğin öldürülüp poşetler içine konularak atıldığı bilgisi yer aldı. Bilgiyi teyit amaçlı Altındağ Belediyesi barınağına giden hayvanseverler yürek dayanmayacak manzaralar ile karşı karşıya kaldı.

Barınakta hayvan mezarları bulan hayvanseverler ortalığı ayağa kaldırdı. Altındağ'da yaşanan köpek katliamı sonrasında aralarında Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.Ç olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Altındağ'da köpek katliamı iddiası: 6 personel gözaltına alındı

ABB, BARINAK BİZE AİT DEĞİL DEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi hesapları üzerinden gündem olan katliam sonrasında bir açıklama yaptı. Olayın yaşandığını kabul eder türden bir paylaşım yapan ABB yönetimi "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz" diyerek olayın yetkilerinin dışında bir yerde olduğunu vurguladı.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ İDDİALARI YALANLADI

Altındağ Belediyesi haklarındaki iddiaların ardından bir basın açıklaması yaptı. Belediye yönetimi bahsedilen alanın vefat etmiş köpek, koyun, at gibi canlıların gömüldüğü bir yer olduğunu söyledi. Altındağ Belediyesi parçalanarak öldürülme iddiaları ile ilgili ise parçalanmış bir sokak köpeğinin ihbar üzerine alınıp defnedilmesine dair olduğunu söyledi.Ankara Altındağ'da köpek katliamı iddiası: 6 personel gözaltına alındı - Resim : 2

Altındağ Belediyesi hayvanlar ile ilgili bir çok çalışmaları olduğunu ve kendilerine yöneltilen katliam işleme suçunu kabul etmediklerini açıkladı.

Gündem olan köpek cinayeti iddiası konusu yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER