Ankara Altındağ'da kaçak Papağan operasyonu!

Sık bir şekilde kaçakçılık faaliyetlerinin engellendiği Ankara'da şaşırtıcı bir olay daha yaşandı. Yasadışı yollarla Türkiye'ye getirildiği öğrenilen papağanlar ekipler tarafından ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Ekipleri, ürün ya da canlı ne olursa olsun aynı muamelede bulunuyor. İllegal yöntemler ile para kazanılmasına asla müsaade etmeyen Polis ekipleri tespit ettiği suçluları, suç unsurları ile beraber yakalıyor.

KAÇAK KUŞLAR YAKALANDI

Konu ile ilgili Ankara'da alışık olunmayan bir operasyon gerçekleştiği bildirildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri Güney Amerika ve Afrika'dan kaçak olarak şehre 12 adet değerli papağan türü getirildiği bilgisini aldı.

Bu canlılar üzerinden para kazanılma girişimini engellemek için harekete geçen ekipler Altındağ ilçesinde bir yere operasyon düzenledi. Söz konusu operasyonda Jako, Konur ve Cennet türlerinde 12 papağan canlı olarak ele geçirildi.

PAPAĞAN OPERASYONUNDA 1 GÖZALTI

Söz konusu operasyonda papağan kaçakçılığı yaptığı şüphesi ile 1 kişi gözaltına alındı. Şahsın sorgulanmak ve olay ile ilgili daha detaylı bilgi vermesi için emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Polis ve Jandarma ekipleri kaçakçılığa karşı taramalarını sürdürüyor. Vatandaştan gelen ihbarlarda önem arz ediyor.

Kaynak: İHA