Ankara Altındağ'da çıkan arazi yangını korku dolu anlar yaşattı

Başkentin dört bir yanından yangın haberleri birer birer gelmeye devam ediyor. Çıkan yangın bulunduğu bölgeyi olduğu kadar şehir genelini de olumsuz yönde etkiliyor.

Birden fazla nedenden çıkan yangınlardan dolayı vatandaşlar maddi ve manevi anlamda büyük bir hasara uğruyor. İhmal ve dikkatsizlik gibi nedenden çıkan yangınlar kısa sürede çok geniş bir alana yayılabiliyor.

ALEVLER BÜYÜK HASAR VERDİ

Bu konuya bir örnekte Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı. Yukarı Peçenek Mahallesinde bir arazide çıkan yangın bölge halkının gergin dakikalar geçirmesine neden oldu.

Arazide çıkan yangını gören Altındağlı vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine yardım çağrısında bulundu. İhbar üzerinde olay yerine gelen ekipler hızlı bir şekilde yangına müdahale etti ve istenmeyen durumların yaşanmasını engelledi.

YANGIN HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Yangının hangi sebeple çıktığına dair bir bilgi bulunmuyor. Olay yerinde yapılacak incelemeler ve alınan bilgiler ışığında yangının nedeninin öğrenilmesi bekleniyor.

Ankara'da yaşayan vatandaşların ev ve iş yerlerinde yangın çıkma ihtimaline karşı tedbirler alması çağrısı yineleniyor. Tedbirlerin ihmal edilmesi durumunda insanların canına mal olacak kadar büyük yangınlar ortaya çıkabiliyor. Havaların uzun bir süre daha sıcak olmasının beklenmesi, yangınlara karşı teyakkuzda kalınması gerektiğini akıllara getirdi.

Kaynak: İHA