Ankara Altındağ'da başıboş köpekler küçük kızı yaraladı

Haftalarca ülke gündeminden düşmeyen sokak köpekleri ve insanlara verdiği zarar konusunda ülke ikiye bölünmüştü. Konunun meclis gündemine gelip yasalaşması hakkında tartışmalar yaşanırken bir vaka daha meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre günden düne artan hadiselere bir yenisi daha Ankara'nın Altındağ ilçesinde eklendi. Küçük yaş gruplarına verdiği korku ve travma ile dikkat çeken köpekler bu sefer bir kız çocuğunu hedef aldı.

VATANDAŞ KIZI KURTARDI

Altındağ ilçesinde bulunan Kudüs parkında oynayan bir kız çocuğu başıboş sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldı. Sürü halindeki köpeklerin parkta saldırdığı kızın yardımına ise bölge vatandaşları yetişti.

Korku dolu anlar yaşayan küçük kız köpeklerin elinden çeşitli ısırık darbeleri almış bir şekilde kurtarıldı. Duyarlı vatandaşların ilk müdahalesini yapmasının ardından küçük kız sağlık ekipleri tarafından tedavisinin yapılması için hastaneye götürüldü.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ ÇOCUKLAR KONUSUNDA ENDİŞELENDİRİYOR

Kendisini savunma konusunda bir yetişkin gibi davranamayan çocuklar, köpek saldırısından ağır hasarlar alabiliyor. Başıboş köpek saldırısı denilince ilk akla gelen isimlerden olan Tunahan 10 yaşında ölümden dönmüştü. Halen tedavi sürecinde olan ve bir çok ameliyat yaşayan çocuğun psikolojik olarak da etkilendiği biliniyor.

Saldırıya uğrayan kız ile ilgili yeni bir bilgi bulunmuyor. Olayın ardından farklı bilgilerinde ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: İHA