Ankara Akyurt'taki yangın havadan ve karadan söndürülmeye çalışılıyor

Başkentte dün akşam saatlerinde tehlikeli bir alanda bir yangın başladığı bildirildi. Çok sayıda itfaiye ekibi alevlerin büyümemesi adına olay yerine sevk edildi.

Gün içinde Ankara'da ve ülkenin çeşitli yerlerinde istenmeyen yangın vakaları meydana geliyor. Yangınların başlaması kadar, yaşandığı yer ve insan sağlığını tehdit etme durumu da büyük önem arz ediyor.

Ankara Akyurt'taki yangın havadan ve karadan söndürülmeye çalışılıyor

TESİS ALEV ALDI

Bu kapsamda Ankara'nın çevre ilçelerinden olan Akyurt'ta meydana gelen bir yangın bu sınıf içinde yer aldı. Söz konusu yangının ilçenin çöplerinin toplandığı tesiste meydana geldi. Yangının duyulmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Akyurt ilçesinin belediye yönetiminden çok sayıda ekip yangını söndürmek için mücadele vermeye başladı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA HAVADAN DESTEK

Ekiplerin bulundukları yerden yangını söndürme mücadelesi alevlerin hızlı bir şekilde büyümesinden dolayı yetersiz kaldı. Rüzgar ile beraber iyice artan alevlere Jandarma Komutanlığına bağlı 2 adet helikopter ile havadan müdahale edilmeye devam edildi.

Ankara Akyurt'taki yangın havadan ve karadan söndürülmeye çalışılıyor - Resim : 2

Saatlerdir devam eden yangının insanların canlarını tehdit etmeden söndürülmesi en büyük temenni oldu. Atıkların toplandığı bir yerde yangın çıkması akıllara insanların zehirli bir hava soluma ihtimalinin olup olmadığını akıllara getirdi.

Söz konusu yangına dair ilgili birimlerin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Akyurt halkı ve Ankaralılar yangın konusunda gelişmeleri takip ediyor.

Kaynak: İHA