Ankara Akyurt'ta fabrika yangını!

Bu yaz sık sık iş yerlerinde çıkan yangınlara sahne olan Ankara'da bir olay daha yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı.

Henüz hangi sebepten çıktığı belli olmayan yangının Akyurt ilçesindeki Sanayi bölgesinde meydana geldiği öğrenildi. Öğle saatlerinde bir anda siyah bulutların gökyüzünü sarması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Uzak yerlerden net bir şekilde görülebilen yangının ihbarını alan itfaiye ekipleri ile beraber polisler ve ambulanslarda olay yerine gönderildi. Çıkan yangının etkisinin yüksek olduğu ve fabrikaya büyük zarar verdiği öğrenildi

SİMSİYAH DUMANLAR GÖKYÜZÜNE YÜKSELDİ

Vatandaşlar ve sanayi bölgesinde yaşayan vatandaşlar yangını endişeli gözlerle seyretmeye devam etti. Siyah bulutların yoğun bir şekilde yükselmesi ve geniş bir alana yayılması yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Yangının bir geri dönüşüm fabrikasında meydana geldiğinin ifade edilmesi yangının dumanının zarar verme ihtimalini akıllara getirdi. Geçtiğimiz aylarda yine Ankara'da hurdacılar sitesinde atıl durumdaki araç lastikleri yanmış ve yine benzer bir ihtimal gündeme gelmişti.

Akyurt'ta çıkan yangının ekiplerin müdahalesi sonucu söndürülmesi bekleniyor. Söz konusu fabrikada ve bölgede nasıl bir hasarın meydana geldiği yangının söndürülmesi ve soğutulma çalışmalarının ardından belli olacak.

Kaynak: İHA