Ankara Adliyesi’nde fare krizi yaşandığı iddia edildi

Ankara Adliyesi’nde fare krizi yaşandığı iddia edildi. Adliyenin alt zemin katından, 5. katına kadar neredeyse her yeri fare bastığı ifade edilirken çalışanların konuya ilişkin yardım talebinde bulunduğu da iddialar arasında yer aldı.

Ankara Adliyesi’nde fare krizi yaşandığı iddia edildi

Başkent Ankara, ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Ankara Adliyesi’nde fare krizi yaşandığı iddia edilirken adliyenin alt zemin katındaki basın odasından 5'nci katındaki mahkeme salonlarına kadar her yeri farelerin bastığı iddia edilirken adliye çalışanlarının durumda muzdarip olduğu ifade edildi.

T24'ün haberine göre adliye çalışanları ve hakim - savcılar, duruşma salonları ve kendi odalarından çıkan fareler nedeniyle çalışmakta zorlanırken özellikle 5'nci kattaki mahkeme salonlarının neredeyse tamamında fareleri yakalamak için “fare tuzağı” olarak bilinen ilaçlı kartonların bulunduğu iddia edildi.

ANKARA ADLİYESİ'NDE FARE KRİZİ

Ankara Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi ana binasındaki hakim savcı odaları ile mahkeme salonlarını fareler bastığı iddia edilirken adliye personellerinin hem hijyen sorunu ile karşı karşıya oldukları ifade edildi. Çalışanların fare sorunu ile kendileri mücadele etmeye çalıştığı iddiaları da gündemde yer alırken özellikle adliyenin en üst katındaki mahkeme salonlarının büyük kısmında fare tuzağı yapışkanı olduğu belirtildi.

Ankara Adliyesi’nde fare krizi yaşandığı iddia edildi

Öte yandan çalışanlar, farelerinin sayısının her geçen gün arttığını, adliyenin idari işler müdürlüğünün fare sorununu “normalleştirdiğini” ileri sürerek, soruna ilaçlama yöntemi ile kesin çözüm aranması yerine kendilerine dışarıdan toz ya da yapışkan ilaç almaları tavsiyesinde bulunulduğunu iddia etti. Yaşanan olayın çözümü için yardım istendi.

SONRAKİ HABER