Ankara 2 No'lu Barosu'nda başkanlık seçimini Gökhan Ağdemir kazandı

Ankara 2 Nolu Barosu’nda yapılan 2. Genel Kurul’da gerçekleştirilen seçimde rakibinden 102 oy fazla oy alan Gökhan Ağdemir Ankara 2 Nolu Barosu Başkanı seçildi.

Ankara 2 No'lu Barosu'nda başkanlık seçimini Gökhan Ağdemir kazandı

Ankara 2 No’lu Barosu’nda dün başlayan 2. Genel Kurul bugün seçim ile devam etti. Baro üyesi avukatlar bugün 09:00 ile 17:00 saatleri arasında oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler. Bu oy verme işlemi ile beraber yeni dönemde Ankara 2 No’lu Barosu Başkanı belirlenmiş oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da sonuç belli oldu.

İKİ ADAY YARIŞTI!

İki aday ile seçime gidilirken Ankara 2 No’lu Barosu Başkanı Sabri Hafif bir dönem daha yetki isteyerek aday olmuştu. Ayrıca Gökhan Ağdemir de Baro Başkanı olmak için adaylığını açıklamıştı. Bugün Ankara 2 No’lu Barosu üyesi avukatlar oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler. Oy verme işlemi sona erdiğinde ise oy sayımına geçildi. Rekabet içerisinde geçen seçimde sonuç kısa süre içerisinde netleşti.

102 OY FARK İLE SEÇİLDİ

2.646 avukatın oy verme hakkının olduğu seçimde katılım olarak yüksek oran sağlanamadı. Buna karşın Ankara 2 No’lu Barosu Başkanı olarak seçime giren Sabri Hafif 781 oy aldı. Sabri Hafif’in rakibi Gökhan Ağdemir ise avukatlardan 883 oy aldı. Rakibini 102 oy ile geçen Gökhan Ağdemir seçimi kazanan isim oldu. Ankara 2 No’lu Barosu Başkanı seçilen Gökhan Ağdemir yeni dönemde bu görevi yürütecek.

Ankara 2 No’lu Barosu’nda başkanlık seçimi tam bir demokrasi şöleni içerisinde geçti. Herhangi bir olay meydana gelmezken adaylar centilmence birbirleriyle yarıştılar. Bu açıdan dikkat çeken Genel Kurul diğer barolar için de örnek teşkil etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER