Ankara'ya yapılan stadyum UEFA ve FIFA kriterlerine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılıp Ankara sporseverlerine teslim edilecek. Ankara'nın merkezinde yer alan stadyum futbol topu görünümünde olacak.
ANKARA'YA ÇOK YAKIŞACAK
Daha önce stadyum inşaatından görüntüler atan Bakan Murat Kurum şu ifadeleri kullanmıştı “Başkentimizi TOKİ ile yeni stadyumuna kavuşturuyoruz. Türk sporuna yeni yıldızlar kazandıracağımız, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bu modern spor kompleksi Ankara'ya çok yakışacak”
Bakanlık sayfasından 28 Kasım 2024 tarihinde yapılan açıklamada projenin yüzde 53'ü bittiğini ifade edilmişti. Son görüntüler ise projede sona gelindiğini gösteriyor. Ankara ulaşımına da yakın olan stadyum Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü taraftarlarını şimdiden heyecanlandırdı.
ANKARA SPOR SALONU STADLA BİRLEŞİYOR
Yeni 19 Mayıs Spor Kompleksi yanında yer alan Atatürk Spor Salonu yıkılarak 19 Mayıs Spor Kompleksi projesine entegre edilerek yeni antreman sahaları yapılması plandığı belirtiliyor. Çevresinde fuar alanı, konserler vb. etkinliklerin düzenlenmesi için yer açılıyor.