Anadolu Otoyolu Ankara istikametinde seyir halindeki araç yandı

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde seyir halindeki otomobilde yangın çıktı. Çevredeki sürücülerin de büyük bir panik yaşamasına neden olan yangın hemen itfaiye ekiplerine ihbar edildi.

Trafikte seyir halindeki araçların yanmasına ilişkin olaylar zaman zaman basına yansıyor. Trafiğin, sürücülerin ve yolcuların güvenliğini sağlamak adına trafik kurallarına uyulması gerekirken olumsuz durumlar için de otomobillerde acil yardım çantası ve yangın söndürme tüpü bulunması gerekiyor.

Özellikle araç yangınında anında müdahale edilmesi amacıyla yangın tüpünün bulunması gerekiyor. Son olarak Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde bir araç yangını meydana geldiği bildirildi.

ANADOLU OTOYOLU'NUN DÜZCE KESİMİNDE SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde seyreden K. G. idaresindeki otomobil, Gölyaka gişeleri yakınlarında bir anda alev aldı. Yanmaya başlayan aracın durumunu fark edip aracını yol kenarına çekerek aşağı inen sürücü K. G., hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekiplerine ihbarda bulunan sürücü K. G.'un çağrısının ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Güzergahta yol yapım faaliyetinde bulunan Karayolları ekipleri, söndürme çalışmaları sırasında yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Bölgede ulaşım, otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Aracın yandığı bölgeye gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, otomobilin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı