Altındağ'daki depo yangını kontrol altına alındı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, sabah saatlerinde bir depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Altındağ'daki depo yangını kontrol altına alındı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde, sabah saatlerinde bir depoda yangın çıktı. Yangın kısa sürede yayılırken çevredekilerin de panik yapmasına neden oldu.

Sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen yangın, gökyüzünün dumanla kaplanmasına neden olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine kontrol altına alındı.

Olay, Altındağ’ın Önder Mahallesinde yer alan bir depoda meydana geldi. İddialara göre sobadan sıçrayan kıvılcımlar içerdeki inşaat ve boya malzemelerine sıçradı. Yanan malzemelerden yayılan alevler kısa sürede deponun her yerini tutuşturdu. Yükselen alevleri ve gökyüzünü kaplayan dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Güvenlik güçleri tarafından yanan deponun etrafındaki kişiler tahliye edilirken, itfaiye ekiplerince yangına müdahale edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşı sonucu kontrol altına alınırken, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığı öğrenildi. Küle dönen depoda maddi hasar oluşurken, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili incelemelerin ise sürdüğü aktarıldı.

BAŞKAN YAVAŞ AÇIKLADI: İŞYERİNİ KURTARMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE

Altındağ'daki depo yangını kontrol altına alındı!

Olay yerine gelen ve incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, işyerini kurtarmak için sonuna kadar mücadele edileceğini belirterek, ‘’Bilgi sabah 09.33’te gelmiş. 09.38’te de itfaiyemiz gelmiş. 17 istasyon, 38 ekip yangına müdahale ediyor. İş yeri sahibinin söylediğine göre içerisi yanıcı malzemelerle doluymuş. İşyerini kurtarmak için sonuna kadar müdahale edeceğiz. Diğer dükkanlara sıçrama gibi bir durum yok.” dedi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi ile kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları da devam ediyor.

Deponun çatısında küçük bir yangının olduğunu ancak sonradan büyümeye başladığını söyleyen görgü tanıkları, yangın sırasında küçük patlamaların olduğunu da ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER