AKK Başkanı Yılmaz'dan davet: 11 Ülkenin halk oyunları kültürü Ankara'da tanıtılacak!

Başkent Ankara yıl içerisinde bir çok kültürel organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve Ankara'ya özgü organizasyonlara ek olarak ülkeler arası bağı kuvvetlendiren çalışmalarda Ankara'da yapılıyor.

Ankara halkının da ilgi ve alakasının memnuniyet verici derece olduğu festivaller ve organizasyonlar ile milletler arasındaki dostluk bağları gelişiyor. Bir araya gelen ülkelerin temsilcileri farklı kültürleri yanından tanıma fırsatı buluyor.

BAŞKAN YILMAZ'DAN DAVET GELDİ

Bu kapsamda Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneğinin şehirdeki önemli kurum ve kuruluşlar ile bir araya gelerek "Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları" adlı bir etkinlik düzenleyeceği öğrenildi.

Konu ile ilgili Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda etkinliğin 4 Ağustos Pazar günü Gençlik Parkında yapılacağını söyledi. Başkan Yılmaz "Başkent Ankara’da ülkelerin halk dansları kültürlerinin muhteşem buluşmasında bir araya geliyoruz" diyerek vatandaşları organizasyonu izlemeye davet etti.

ANKARA'DA DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJLARI

11 Ülkenin katılımı ile gerçekleşecek festivalde hazırlanan halk oyunları gösterileri sergilenecek. Genç ekipler ülkelerini Ankara'da tanıtma fırsatı yakalayacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'da programda yer alacak.

Hazırlanan programın renkli anlara sahne olması bekleniyor. Programda başkentten tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajları verilecek.

Kaynak: Haberankara.com