AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Tiryaki konuştu! Her geçen gün yerel yönetimler daha da önem kazanıyor

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Tiryaki, "Dünyada her geçen gün yerel yönetimler daha da önem kazanıyor. Artık dünyada şehirler yarışıyor" dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 1 aydan kısa bir süre kala belediye başkan adayları çalışmalarına devam ediyor.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde daha önce 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve 1 dönemlik aranın ardından yeniden AK Parti tarafından aday gösterilen Veysel Tiryaki'nin de yoğun seçim programı sürüyor.

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, seçim programı kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzesinde basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi.

Veysel Tiryaki, toplantıda daha önce Altındağ Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin faaliyetleri başta olmak üzere gelecek dönemde seçilmesi halinde bu projelerin üzerine yenilerini ekleyeceğini dile getirdi.

Dünyada her geçen gün yerel yönetimler daha da önem kazanıyor. Artık dünyada şehirler yarışıyor. Adete ülkeler ikinci planda. İnsanlar ülke ismi yerine şehir ismini tercih ediyor. Bugün bir insan yurt dışına, bir ülkeye gideceği zaman ülkenin ismini değil, gideceği şehrin ismini söylüyor. Artık şehirler ön planda. Bunu şunun için söylüyorum, hangi şehir iyi yönetilirse o şehir ön plana çıkıyor.

Veysel Tiryaki'nin konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi.

"BELEDİYEDE YENİDEN REORGANİZASYON YAPACAĞIM"

Altındağ Belediyesi'nde yeniden bir yapılanmaya gideceğini aktaran Veysel Tiryaki, "Belediyede yeniden reorganizasyon yapacağım. Bu ne demektir? Belediye teşkilat şemasını yeniden şekillendireceğim. Belki yeni müdürlükler kuracağım, belki bazılarını kapatacağım. Duruma göre eleman ihtiyacının var mı yok mu bunlara bakacağım. Yani ben çalışan adamın ekmeğiyle oynamam. Ama çalışmıyorsa, gelmiyorsa kendi bilir" diye konuştu.

"BİZİM SEÇMENİMİZ OLMAYAN İNSANLARI MİSAFİR ETTİM"

Bir basın mensubunun Veysel Tiryaki'nin Altındağ Belediye Başkanı olduğu dönemde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile yaşadığı konukevi polemiği sorması üzerine Tiryaki soruyu şu sözlerle yanıtladı:

"Türkiye'de hiç kimsenin yapmadığı dönemde ben 3 tane konukevi açtım. O zaman belediyenin binaları yoktu. Ben buradan ayrılırken 300 binden fazla Ankara dışından gelen, bizim seçmenimiz olmayan insanları misafir ettim ben burada. Gerçekten en uygun ortamlarda, 3 tane ayrı mekanda kaldı. İnsanlar üniversite hastanelerinin bahçelerinde yatıyordu otele gidemediklerinden. Şimdi bu konukevleri var mı Altındağ Belediyesi'nin, bilmediğim için soruyorum? Ama ben giderken, 2005'lerden sonra biz açmaya başladığımızda 3 taneydi. Bu konukevlerinde Bolu'dan gelen de kalıyor, Tunceli'den gelen de kalıyor. Bu insanlar eşiyle, çocuğuyla, refakatçisiyle gelip kalıyordu. 300 binden fazla insan kalmış buralarda. Tanju Özcan beni aradığında, ''Bizim hastalarımız için böyle bir yere ihtiyacımız var. Nasıl yardımcı olursunuz?'' dedi. Ben de, ''Yahu önemli mi, hemşehrilerimiz gelsin'' dedim. Şu anki yönetimi karalamıyorum, var mı yok mu bilmiyorum ama benim zamanımda vardı. Ama siyaset yapıyor orada. Ben de AK Partiliyim. Oradaki AK Partililere, 'Veysel Tiryaki bana destek veriyor' imajı vermeye çalışıyor. Tek dediğim şey ''Bolulu hemşehrilerimiz gelsin, hastasıyla hasta yakınıyla, Altındağ'daki konukevlerimizde misafir olsun. Bu konuda yardımcı oluruz.'' dedim. Onlar da Bolu'da otel yapmak konusunda destek verecek'' şeklinde haber yaptırmış."

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN - Haberankara.com