Aile Bakanı Göktaş’tan öğrenciler için ulaşım desteği açıklaması

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan 2024 2025 eğitim öğretim yılı için Ulaşım Desteği açıklaması geldi. Bakan Göktaş sosyal yardımdan faydalanan ailelerin öğrencilerine desteğin bu yıl da verileceğini söyledi.

Aile Bakanı Göktaş’tan öğrenciler için ulaşım desteği açıklaması

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında desteğin üst limitinin şu anda tek yön için 1.250 TL olduğunu belirtti. Şu ana kadar da 60,8 milyon TL’lik kaynağın SYD Vakıflarına aktarıldığı ifade edildi.

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacağı açıklandı.

DESTEKTEN 100 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını bildirdi. Söz konusu programın 2022 yılında hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını ifade etti. Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelere bulunan öğrencilerin gidiş dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık”

TEK YÖN ÜST LİMİT 1.250 TL

Ulaşım desteği sayesinde öğrencilere ve ailelerine destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Göktaş, sosyal yardımlarla ailelerin yanında olacaklarının da altını çizdi. Desteğin şu an için tek yön olarak 1.250 TL (üst limit) olduğu açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER