Adalet Bakanı Tunç, Ankara 2 Nolu Baro'nun iftar programına katıldı!

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avukatlar Günü dolayısıyla bir otelde 2 Nolu Baro tarafından düzenlenen iftar programına katılım sağladı.

Adalet Bakanı Tunç, Ankara 2 Nolu Baro'nun iftar programına katıldı!

Bugün Bakan Tunç, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Ankara 2 Nolu Baro'su tarafından bir otelde düzenlediği iftar programına katılım sağladı. Burada yaptığı konuşmada Tunç, yarın Avukatlar Günü olduğunu, bugünden itibaren kutlamaya başladıklarını belirtti. Yargı olmazsa demokratik hukuk devletinin olamayacağını ifade eden Tunç, savunmayı temsil edenin avukatlar olduğunu söyledi.

Avukatlık mesleğinin öneminden bahseden Tunç, avukatların mesleki hayatını geliştirmeye, onların meslek hayatlarında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Bununla birlikte yapacakları çalışmaların da bulunduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, Ankara 2 Nolu Baro'nun iftar programına katıldı!

YENİ AVUKATLIK KANUNU HAKKINDA KONUŞTU!

Adaletin önemine işaret eden Tunç, adaletin tecellisinin savunma olmadan mümkün olmadığını, adaletin tecellisinde çok önemli katkısı olan avukatların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bununla birlikte de Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Tunç, bir taslak çalışmalarının bulunduğunu belirten Tunç, konuya ilişkin şu şekilde konuştu;

"İnşallah yeni Avukatlık Kanunu'yla avukatlarımızın özellikle sorunlarını ortadan kaldıracak temel kanunu, 28. Dönem Parlamentosu'nun takdirlerine, taslağımızı önce kurul başkanlığımıza sonrasında da Meclis Grubumuza ve milletvekillerimizin takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Adalet Bakanı Tunç, Ankara 2 Nolu Baro'nun iftar programına katıldı! - Resim : 2

HAKİMLİK SAVCILIK SINAVI İÇİN YAPILAN DÜZENLEMELER!

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında özellikle avukatlık mesleğinin kalitesinin artırılmasıyla ilgili önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğini aktaran Tunç, 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek olan önemli düzenlemeler bulunduğunu kaydetti.

Bu düzenlemeler hakkında ise “Bunların en önemlisi, yıllarca tartışılan 'avukatlıkta da bir sınav olsun hukuk fakültesi bittikten sonra ön elemeye tabi tutulsun' şeklindeki öneriler yıllarca konuşuldu. Bu, Birinci Yargı Paketi'nde yasalaşmıştı. Yürürlüğe giriş tarihi de 2024 yılıydı. 2024'ün ekim, kasımı gibi Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra artık avukatlık stajına başlayacak genç kardeşlerimiz öncelikle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nı kazanması gerekecek. Hakimlik, savcılık sınavına girecek olanlar da yine Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nı kazanması gerekecek.” şeklinde bilgilendirmelere yer verdi.

SONRAKİ HABER