Açıklama geldi: Kasım ayında Ankara'da kar yağacak mı?

Ekim ayının ortasına kadar sıcak havanın etkili olduğu Ankara'ya kış bir anda gelirken meteoroloji uzmanları Ankara'da yeni mevsimin ilk karı ne zaman yağacak açıkladı.

Açıklama geldi: Kasım ayında Ankara'da kar yağacak mı?

Ankara'da Ekim ayının ortasına kadar adeta bahar yaşanırken mevsim normallerinin üzerinden seyreden sıcaklık bir anda düşmüş, sıcaklık hissedilir derecede düşmüştü. Adeta Ankara'ya bir anda kış gelmiş, soğuk hava etkili olmuştu. Ankara'ya yeni mevsimin ilk karı ne zaman yağacak soru işareti olurken meteoroloji uzmanları merak edilen soruyu yanıtladı.

ANKARA'YA YENİ MEVSİMİN İLK KARI NE ZAMAN YAĞACAK, KASIM AYINDA ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?

Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların 10 derece birden azalacağını ve Anadolu'nun yüksek rakımlı dağlarında kar yağışının görüleceğini belirtiyor. Perşembe gününden sonra, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Kasım ayında havaların daha da soğuyacağı ve Kasım ayının özellikle de sonuna kadar Ankara'nın yüksek kesimlerine kar yağışı olabileceği belirtildi. Ankara'da Kasım ayının soğuk geçmesi beklenirken pastırma yazının da Kasım ayının ortasına doğru yaşanabileceği belirtildi. Kasım ayı için hava sıcaklıkları için uzmanlar mevsim ortalamasını beklerken Aralık ayında ise kar yağışının daha etkili bir şekilde görülebileceği belirtildi. Hava sıcaklıkları küresel iklim değişikliği nedeniyle dalgalı seyrederken Türkiye en sıcak yazı geride bırakmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER