ABB'den 'Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantı'ları tüm hızıyla devam ediyor!

ABB, kent genelinde gerçekleştirdiği “Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantı''larına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin son durağı Kalecik oldu.

ABB'den 'Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantı'ları tüm hızıyla devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde düzenlenen “Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı”na bir yenisi daha eklendi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, başkenti ilçe ilçe gezerek, muhtar ve vatandaşlarla bir araya geliyor, yapılacak projeler hakkında bilgilendirmede bulunuyor.

Bu kapsamda ekiplerin son durağı Kalecik Beykavağı Mahallesi oldu. Ekipler, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü bürokratları ve ekipleri 5 yılda hayata geçirilen destekler, hibeler ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında ayrıntılı olarak bilgiler verdi, 5 yıllık kritik yapıldı.

DESTEKLER AÇIKLANDI!

ABB'den 'Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantı'ları tüm hızıyla devam ediyor!

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında, hayvancılıkla uğraşan mahallelerde hayvancılığı teşvik etmek, yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlamak, et ve süt verimini arttırmak, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak ve kısıtlı olan su imkânlarının daha verimli kullanılmasını sağlayarak ekolojik dengenin korunması konuları ele alındı.

TOPLAM 890 BİN 380 LİRALIK DESTEK VERİLDİ

ABB tarafından, 2022 yılında 11 mahallede toplam 11 başlık ve 94 oluk dağıtılarak 111 Bin 108,80 TL’lik yatırım yapılırken, 40 mahallede de toplam 24 başlık, 441 oluk dağıtılarak toplam 890 Bin 380 TL’lik yatırım desteği verildi.

ABB'den 'Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantı'ları tüm hızıyla devam ediyor! - Resim : 2

2021 yılında toplam 1200 metre uzunluğunda tarımsal sulama borusu hibe desteği için toplam 16 Bin 473, 98 TL, 2022 yılında 6494 metre uzunluğunda boru için 644 Bin 032,20 TL, 2023 yılında ise 15480 metre uzunluğunda boru için 811 Bin 720,62 TL’lik yatırım desteği ile gölet yapım çalışmaları tamamlanarak toplam 25 Bin 900,94 TL maliyet ile 7 noktada gölet temizliği ve genişletme çalışması desteği sağlandı.

ABB, tarımla uğraşanların ve çiftçilerin yüzünü güldürmeye aralıksız devam ediyor, proje ve çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda düzenlenen “Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı'' ile çiftçilerle buluşuluyor ve projeler hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER