ABB zabıta alım başvuruları ne zaman sona erecek, başvuru şartları neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde zabıta alım ilanı yayımladı. Başvurulara ilişkin detaylar da başkentliler tarafından merak konusu oldu. ABB zabıta alım başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler?

ABB zabıta alım başvuruları ne zaman sona erecek, başvuru şartları neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesine 133 zabıta memuru alacağını duyurdu. KPSS puanı ile yapılacak olan alımlara ilişkin detaylar da belli oldu.

KPSS PUANIYLA ALIM YAPILACAK

ABB, yaptığı açıklamasında zabıta memur alımının KPSS puanı ile yapılacağı ifade edildi. Belediye yayımladığı ilanda şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde,657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapılacaktır”

ABB ZABITA ALIMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ABB zabıta memuru alımı için başvurular 3 Ekim tarihinde başlayacak ve 10 Ekim tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunacak adayların Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi içerisinde yer alan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na evraklarını teslim etmesi gerekmektedir.

ABB ZABITA ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda ABB zabıta memur alımının genel ve özel şartlarını da yayımladı. Genel şartlar şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • TCK’da belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması
  • Görevini yapmasına engel olacak akıl hastalığı ya da sağlık sorununun olmaması

ABB zabıta alım başvuruları ne zaman sona erecek, başvuru şartları neler?

Başvuruda bulunacak adaylar bu kapsamda başvurularını 3 – 10 Ekim tarihleri arasında yapabilecekleri ifade edildi. Öte yandan alımların lisans mezunları arasından yapılacağı ve adayların B sınıfı sürücü ehliyetinin olması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER