ABB ve Ankara Valiliği yerel gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu

Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uyarılar takip edilirken yaptığı son dakika açıklamasında tarih ve saat vererek vatandaşlar uyarıldı. Vatandaşların yerel gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle dikkatli olmaları istendi.

ABB ve Ankara Valiliği yerel gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu

Başkent Ankara'da valilik ve belediye tarafından yapılan duyurular kent halkının gündeminde yer alıyor. Valilik ve belediyenin duyuruları gündemindeki önemli konu başlıkları arasında yer alırken Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılan bir son dakika açıklaması ile Ankaralılar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerinde Ankara'da sağanak beklendiği öğrenildi. Bunun üzerine Ankara Valiliği ve ABB'den önemli uyarılar geldi.

ANKARA'DA YEREL GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara’da bugün öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ifade ederken yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ABB ve Ankara Valiliği yerel gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer alırken yağışların bitiş saatinin saat 19.00 olacağı tahmin edildi.

ABB ve Ankara Valiliği yerel gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu - Resim : 2

Aynı uyarıyı yayımlayan ABB'de belediyenin tüm birimleri ile teyakkuzda olduğunu bildirdi.

SONRAKİ HABER