ABB Meclisi mayıs ayında dördüncü oturumunu gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılar mayıs ayında da devam etti. ABB Meclisi Mayıs 2024 toplantısının dördüncü birleşimi tamamladı.

ABB Meclisi mayıs ayında dördüncü oturumunu gerçekleştirdi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki çalışmalarına hız kesmeksizin devam ediyor. Kentle ilgili konuların görüşülmesi için Belediye Meclisi toplantıları her ay düzenli olarak yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart 2024 toplantısının dördüncü birleşimi de bu çerçevede gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen birleşime, Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan başkanlığında gerçekleştirdi.

ABB MECLİSİ MAYIS AYI DÖRDÜNCÜ OTURUMU DÜZENLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayı dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin 9'uncu oturumunu Belediye Meclisi Konferans Salonu'nda yaparken gerçekleşen oturumda, önceki toplantının tutanağı ve komisyon raporları oylandı.

Toplantıda, ABB'nin 16 ilçedeki 80 büfe yeri ile Kurtboğazı Barajı içerisinde bulunan işletmelerin ve minibüs duraklarındaki dinlenme yerlerinin 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için encümene yetki verilmesini içeren Başkanlık yazısı, oy birliğiyle görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi. ABB envanterinde bulunan 2 itfaiye aracının Beypazarı Belediye Başkanlığına hibe edilmesine ilişkin hazırlanan Başkanlık yazısı müzakereye açıldı. Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap'ın da aracın kullanılacağı alanlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğu başkanlık yazısı, oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti ABB'ye ait muhtelif yerlerde bulunan sosyal tesislerin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 26'ncı maddesi kapsamında işletme hakkının 10 yıllığına ABB şirketi olan Bel-Pa A.Ş'ye devredilmesine ilişkin Başkanlık yazısı, oy birliğiyle görüşülmek üzere ilgili komisyona iletildi.

ABB Meclisi mayıs ayında dördüncü oturumunu gerçekleştirdi

Meclis İkinci Başkanvekili Doğan, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereği 18 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'ne üye seçiminin yapılacağını kaydetti.

ROZETSİZ VE TARAFSIZ BELEDİYECİLİK TARTIŞMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, gündemdeki madde için söz aldı. Parti olarak maddeyi onaylayacaklarını belirterek, bu dönem CHP'li başkanlar tarafından yönetilen ilçe belediyelerine daha önceki dönemlerde AK Partili belediye başkanlardan alınan araçların gönderilmesinin, rozetsiz ve tarafsız belediye başkanlığı ilkesine ters düştüğünü kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise ilçe belediyelerinin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlere Meclisin destek vereceğini ifade ederek, parti ayrımı olmadan araç desteklerini sürdüreceklerini aktardı.

ABB Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan, 17 Mayıs Cuma günü saat 18.00'de yeniden toplanmak üzere oturumu kapattı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER