ABB ekipleri sokak köpeklerini toplama çalışmalarına başladı!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sabah okula giderken yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğradığı söylenen ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuğun ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Vatandaşı ikiye bölen sokak köpeği tartışmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri başıboş köpekleri toplama çalışmalarına başladı.

ABB ekipleri sokak köpeklerini toplama çalışmalarına başladı!

Son yıllarda sokak köpeklerinin saldırılarında ağır yaralanan pek çok vatandaş basına konu oluyor. Özellikle sokak köpeklerinin saldırılarından ağır yara alan çocukların ardından aileler ‘’Sokak köpekleri toplatılsın'' adıyla kampanyalar başlatılırken hayvanseverler ise buna karşı çıkıyordu. Tartışmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde Başkent Ankara'da 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki T. Y., Keçiören ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı.

Saldırıda ağır yaralanan ve hastanede yaşam mücadelesi veren T. Y., için de sosyal medyada kampanyalar başlatıldı. sokak köpeklerinin toplatılmasını isteyen vatandaşlar için serbest kalmasını savunan vatandaşlar arasındaki tartışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB9 ekipleri sahaya indi.

ABB EKİPLERİ SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADI

Sokak köpekleri tartışmaları yeniden alevlenirken ABB ekiplerinin 10 Aralık tarihinde sokak köpeklerini toplamaya başladığı görüldü. Olaya şahit olan vatandaşlar o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alırken tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bir grup vatandaş ABB grevlilerinin köpekleri toplamasına engel olurken durumdan da şikayetçi oldu. Görüntüler sosyal medyada tartışmaya yol açtı ve vatandaşlar ‘toplatılsın’ ve ‘toplatılmasın’ diyerek ikiye bölündü. ABB görevlileri, başıboş sokak köpeklerini topladığı esnada bir grup vatandaş duruma müdahale etti. Vatandaşlar küpeli köpeklerin toplanmasını usulsüz olduğunu ifade ederek görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Hayvanseverlerin tavrı da sosyal medyayı ikiye bölerken kullanıcılardan bazıları sokak köpeklerinin toplanması gerektiğini savunurken bir kısmı da hayvanseverlere hak verdi. Konuyla ilgili yetkililerden açıklamaya gelmeye devam ederken son olarak verilecek karar da merak ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER